David Beckham’s new religious tattoo


Duminică am predicat despre călăuzire. Am amintit în treacăt şi tatuajele. Ieri am primit vizita unor prieteni mai tineri. Unul dintre ei ar vrea să îşi tatueze un verset. Dar, iată că David Beckham şi-a tatuat ceva: Isus stînd pe cruce, destul de mare. Îl puteţi vedea la:  http://www.telegraph.co.uk/sport/football/davidbeckham/6972337/David-Beckhams-new-religious-tattoo.html

Oare despre ce este vorba la Beckham? O reacţie la islam, să zicem… O reacţie la ateism? O adaptare la religiozitatea Americii sau cine ştie, poate chiar vrea să ne facă să credem că tatuajul înseamnă mai mult decît o simplă imagine. Nu cred că este vorba despre teribilism sau publicitate. Dar s-ar putea să mă înşel. 

Eu am doar un mic tatuaj. Extrem de mic. Pe mîna dreaptă. Pe cînd eram la liceu şi lucram la o planşă, am făcut o mişcare greşită şi m-am poment că tocul cu peniţă topografică muiată în tuş îmi atîrna sub degetul mare de la mîna cu pricina. Accident. Dar urma a rămas pînă în ziua de azi. Niciodată nu am cochetat cu tatuajele. Niciodată nu m-au tentat. Bunicul meu ce făcuse armata la austro-unguri avea tatuată o stea cu multe colţuri şi ceva scris in interiorul ei. Mi-a spus că a fost foarte dureros. Teama s-a înfiripat. Am văzut apoi tatuaje hidoase: un mig 15, un tanc, o fată „ciudată” şi celebra cifră cinci de pe zar. Mai recent unul dintre  deţinuţii de la penitenciarul de maximă securitate din Arad avea fiecare deget tatuat. Şi nu numai. Nu am avut curajul să îl întreb de ce s-a tatuat şi ce reprezintă semnele. Era treaba lui.

Eu nu m-aş mai tatua. Tu ţi-ai tatua un verset, o imagine biblică sau altceva?

5 comentarii la “David Beckham’s new religious tattoo

  • in urma cu citiva ani, ma gindeam la un cercel cu perla intr-o ureche (era la moda la barbati pe vremea elisabetei I), sa imi las o poney tail si sa imi vopsesc parul blond. inca mai vreau… de obicei nu argumentele pro si contra ne conving, ci lookul, sentimentul si anturajul sau efectele scontate.

 1. Mișto chestie.
  Urmăream într-o zi o discuție despre hepatita B și se zicea, între altele, că unul dintre locurile de unde se „achiziționează” virusul îl reprezintă saloanele de tatuaje. Omul calificat în domeniu era întrebat dacă nu cumva ar trebui să fie verificate și aceste centre sau să fie instruiți tatuații cu privire la pericole.
  Răspunsul era că, da, ar fi necesară o educație școlară care să cuprindă informații despre pericolele virale în general. Jurnalistul insista că ar trebui cumva controlate, la care medicul răspunse că el ar prefera să vorbească totuși de oamenii sănătoși la cap, nu de cei care în mod voit se expun riscurilor.

  În fine, discuția mi s-a părut mai mult haioasă. Habar nu am ce gândește un tatuat. E limpede că oarece motivație psihanalizibilă există. Nu cred neapărat că toți care se tatuează sunt deficienți la etaj. Dar nici nu știu dacă, odată urmat acest traseu, mai contează că ai un verset, o pipă sau celebrele ancore făcute în cătănie.

 2. Se spune ca sunt sanse mari sa creeze dependenta. Nu e nevoie sa ai probleme la etaj, exemplul lui Beckham e destul de clar. Nu cred ca se opreste lel a asta pentru ca deja pare dependent.

  Cred ca primul tatuaj se face la o anume varsta, asa ca ceva legatura cu personalitatea inca in formare este. Prea putini si-l fac la 40 de ani.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s