Iranian cyber army atacă!


Hackeri auto-denumiţi Iranian cyber army, au atacat cel mai popular motor de căutare din China după ce au atacat Twitter în decembrie. După părerea mea, atacul se încadrează în eforturile CIA de a atrage China în frontul împotriva Iranului. Acesta se va deschide în curînd după cum spune şi generalul David Petraeus, şeful Comandamentului central al USA. Războiul cu Iranul este iminent şi inevitabil. Aştept să văd care va fi reacţia şi contribuţia Europei.

5 comentarii la “Iranian cyber army atacă!

 1. razboiul cu Iranul nu va fi initiat de Statele Unite care deja e inamolita in Irak si Afganistan ci de statul evreiesc daca va simti ca se pregateste ceva iminent impotriva lui.Oricum 99%,America va cauta sa schimbe regimul in stilul caderii lui Ceasescu,deoarere atacarea si ocuparea Irakului si mentinerea ordini se lasa cu facturi de sute de miliarde de dolari.
  Cit despre Europa….nu mai exista decit geografic si cultural.

 2. 1. mda, si eu m-am ciocnit foarte recent de activitati suspecte venite din iran.
  dar am descoperit ca mai intii am fost ‘filat’ din egipt si liban (posibile open-proxy sau bot-uri) si apoi careva cu ip de iran a incercat sa ma ‘disece’ pe informatiile pasate de cele 2 ip-uri de egipt si liban.
  da n-au apucat nici sa-si declare numele (de-or fi avind vreunul) si nici nu-i interesa vandalizarea site-ului, ci doar sa-si deschida un alt ‘punct de desfacere’ intru ‘vandalizarea’ conturilor vesticilor. 😀

  2. inainte de a sti CIA ‘cine’ a initiat ‘cutare’ atac, stiu mai intii hackerii chinezi si rusi (care adesea isi ofera servicii la schimb cu guvernele proprii).

  3. dpdv copenhaga, china si usa ar avea cea mai incarcata nota de plata; nu vad cum o implicatie militara de asemenea natura ar alevia problema. ca sa nu mai punem in ecuatie si problemele financiare post-recesiune.

  4. daca sua si china o fac insa, europa nu-si permite financiar sa se implice activ decit ca sa acorde ajutor victimelor de razboi si azil politic familiilor acestora. Dar va dezbate foarte vocal daca sa-si protejeze spatiul si bazele aeriene cunoscute si necunoscute.
  a, eventual va acuza sua ca a abandonat sfinta corectitudine politica a monologului (politic).
  🙂

  • mi-ar place sa faci un comentariu mai larg in ceea ce priveste experienta ta in domeniu. cum tehnologia de virf si cea a comunicatiilor a fost totdeauna printre preocuparile serviciilor, si a organizatiilor, bineinteles ca suntem filati si ascultati si daca e cazul. exploatati sau „likidati”

 3. neavind experienta directa in mediul serviciilor secrete, nu pot face un comentariu mai larg.
  pot sa ma rezum la a mentiona citeva impresii mai generale acumulate mai putin din experienta directa si mai mult din presa de specialitate pe subiecte de securitate IT:
  1. serviciile secrete din europa in general si din europa de est / romania in particular, au avut un dezavantaj urias in fata valului nou de tehnologie si a internetului pe care l-au recuperat foarte, foarte tirziu. as putea spune ca abia spre sfirsitul lui 2004 – cind au si rezolvat problemele legale – poate 2005 au dat semne ca incep sa priceapa care-i treaba cu internetul, ca / cum ar trebui monitorizat, etc … Pina atunci daca a existat ceva, au fost mai mult initiative mici ale unora mai descuiati sau mai tineri dintre ei (si institutiile astea au si ele ritmul lor si un anumit handicap in adaptare).
  Mare parte se datoreaza si tehnologiei foarte scumpe in care s-au investit sume foarte mari. Echipamentele probabil ca au trebuit plasate in exchange-urile principale si in mod non-intrusiv. ‘Lupta’ s-a dat si inca se da cu niste cantitati uriase de trafic si cu decriptarea unde este cazul.
  Dintre tarile europene, cele mai avansate la capitolul tehnologizare – dar si o mina foarte dura – a ‘serviciilor’ se remarca germania si marea britanie.

  2. incriminarea activitatilor hackerilor in europa de est a avut drept efect diminuarea DRASTICA a cotatiei acestora in lume si a mijloacelor avute la dispozitie.
  au prins avint deosebit rusia si china, unde guvernele s-au si se folosesc adesea de serviciile lor si a botnet-urilor uriase acumulate intre timp.

  • multumesc. la capitolul asta intra, cu toate ca in alta categorie, folosirea dronelor zburatoare. romania a avut 5 si mai are una. 2 doborite sau piedute datorita prabusirii, celelalte 2 luate piese de pe ele ca sa mearga a 3-a. da astia care fac asta sunt kiar buni!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s