A da sau a nu da, aceasta este întrebarea


Cu toţii ştim că dintr-un euro ce îl dăm pentru o cauză, indiferent care ar fi aceasta, doar o fracţiune ajunge la destinaţie. Există misiuni ce adună multe resurse, dar au o eficienţă destul de mică la destinaţie. Şi reciproca este valabilă. În urmă cu câţiva ani, pe când studiam în Anglia, o anumită biserică a dat sfoară în ţară ca toţi cei ce pot şi vreau, să facă pachete. Activitatea era febrilă. S-au adunat pachetele, s-a plătit un camion, s-a luat motorină, s-a plătit asigurare şi trei oameni au plecat „încolo” cu transportul. Au venit înapoi după o săptămînă. Am întrebat dacă nu era mai simplu să zboare un om la Budapesta, sa cumpere la graniţa cu România totul, să închirieze acolo camionul fiind mai aproape, doar o zi în loc de o săptămînă, asigurare mai ieftină, etc. Mi s-a răspuns că era mai simplu ca cineva să buy one get one free şi să dea acel ultim one, for free. Apoi dacă fiecare din biserică se implica la cumpărat, împachetat, etc., era mai fun! Logică occidentală? Cel puţin englezească. Dar oamenii erau bine intenţionaţi.

Acelaşi lucru azi, cînd ni s-a spus că s-au strâns bani să se cumpere porumb sau grâu pentru o ţară din Africa. Noroc că importul nu mai e posibil. Acum, cu aceiaşi bani se pot cumpăra de la destinaţie o cantitate de cinci ori mai mare de ajutoare. Domnul a aranjat ca musulmanii răi să împiedece importul şi iaca aşa, în loc de a hrăni 2000 de creştini timp de două luni, acum aceiaşi misiune poate să hrănească 2000 de creştini timp de zece luni. Ce minuni face Domnul! Dă-le Doamne creştinilor mintea musulmanilor cea de pe urmă! Cu singura diferenţă că de data asta era vorba de romîni. Tot un fel de englezi…

Dacă vreţi să criticaţi, Hold your horses! Pentru acţiunea asta dăm toată familia, fiecare după puterea lui: Tudor de 7 ani, Vlad de 8, Marcus de 14, soţia şi eu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s