Cold war sau Războiul rece al baptiştilor din România (1/6)


Războiul rece este un război nedeclarat, ascuns, fără declaraţii oficiale, fără mişcări de trupe la vedere. Se fac manevre pentru ca adversarul să aibă impresia că este atacat, dar totul este o maimuţăreală. Zvonurile constituie unul dintre cele mai folosite mijloace de inducere în eroare a adversarului. Dar în acelaşi timp ele constituie, atunci cînd au efect, cea mai ieftină şi eficientă momeală. Din cînd în cînd părţile emit declaraţii în care se acuză reciproc de vreun incident. Dacă au loc pierderi, nimeni nu recunoaşte nimic sau în cel mai bun caz incidentul a fost o provocare a părţii adverse. Am putea să spunem că războiul rece e un fel de teatru stresant, foarte scump, dar fără prea multe efecte.

Astfel caracterizat războiul rece, putem trage concluzia, înainte de a proba cu dovezi, că baptiştii din România duc un adevărat război rece? Dar împotriva cui este el îndreptat? În primul rînd el este îndreptat împotriva Satanei. În al doilea rînd el este războiul lor împotriva lor. Dar în acest ultim caz războiul este şi mai complicat.

Să vedem dacă putem dovedi că baptiştii duc un război rece împotriva Satanei. Este extrem de uşor de dovedit: baptiştii nu duc război direct, „cald” sau fierbinte împotriva Împărăţiei întunerecului. Dacă ar duce s-ar vedea, s-ar simţi, ar exista pierderi şi de o parte şi de alta. Ar exista  o mobilizare şi am fi cu toţii, cel puţin cei apţi să ţină o armă în mînă, pe poziţii. Am vedea efecte: dracii ar fugi sau ar tremura sau ne-ar ataca şi asta ne-ar face să reacţionăm. Dar, dracii parcă au dispărut! Noi ne vedem de şcoli, grădiniţe, şcoli, fundaţii, şcoli, asociaţii, şcoli, magazine, şcoli, fanfare, coruri, plimbări prin alte biserici, întruniri cu fraţii, cu copiii, cu mamele, cu căţeii şi purceii şi de şcoli. Chiar şi eu. Ce e de făcut?

Un baptist normal ar zice că pentru a începe un adevărat război trebuie să te înarmezi întîi. Apoi trebuie să îţi stabileşti strategia, tactica şi în cele din urmă să ataci. Ok. Am înţeles. Am făcut toate astea. Atunci rămîne probabil un singur lucru: cînd o să atac?

2 comentarii la “Cold war sau Războiul rece al baptiştilor din România (1/6)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s