Întîmplări ciudate (3)


Locuiam de cînd mă ştiam pe B-dul V.I.Lenin nr.1 sau pe B-dul Republicii nr. 73, că Palatul Cenad, era mare, avea de fapt patru porţi masive, dar numai două deschise în timpul zilei la adresele amintite. Celelalte două de pe latura clădirii ce dădea înspre Sfatul Popular erau (cu cîteva excepţii) închise tot timpul. Adresa nu conta prea mult pentru că era acelaşi poştaş care cunoştea pe toată lumea.

Aveam un prieten foarte bun care se mutase tot pe Lenin 1, dar un etaj mai jos, la cealaltă scară, îl chema Dinu, de fapt Constantin Cioarsă. Era cu un an mai mare, dar ne împrietenisem, devenind prieteni la cataramă. Ne vizitam, ne plimbam împreună prin toate locurile mai mult sau mai puţin ciudate din Arad, mergeam la bunici împreună şi datoriă faptului că el avea biciclete şi eu nu, mă bucuram cînd mergeam cu bicicleta pînă în Checheci la rudele mele. O dată am fost chiar şi la mare împreună cu familiile şi am locuit la aceiaşi adresă. De ce mai multe ori fluieram semnalul „nostru” şi ieşeam la geam sau pe balcon şi comunicam. Înainte ca să avem telefon (el avea deja) ne-am confecţionat două lanterne din tuburi Bergman de plastic şi am comunicat prin alfabetul morse. Era un pas înainte în materie de comunicare la nivelul anilor 60.

Dar o dată, după ce el văzuse (ştia să vorbească la perfecţie limba maghiară) la TV Budapesta un program despre hipnoză, am avut o lungă discuţie, intrigaţi de o astfel de practică, putere sau ce o fi fost. Mi-a spus că el are putere mai mare decît mine la aşa ceva pentru că are ochi negri, spre deosebire de mine care-i aveam albaştri. M-am simţit inferior.  N-am încercat să ne „hipnotizăm” reciproc, dar ne-am prostit un pic.

Dar, am experimentat cîteva chestii ciudate. De exemplu, dacă el nu era acasă şi plecase în oraş să cumpere ceva sau dacă venise vreun coleg de clasă de-al său şi plecaseră să se plimbe, ieşeam în faţa clădirii, acolo unde şi el (ei) ieşise(ră) din clădire, stăteam cîteva secunde ca şi cînd aş vrea să ascult de unde vine un zgomot (eram total relaxat) şi apoi plecam într-o direcţie, pe urmele lui (lor), fiind convins că o să îl (îi) întîlnesc.

O dată am ajuns pînă la un loc din Cetatea Aradului unde exista o frescă făcută de un ostaş sovietic (avea o aură de mister) şi eram contrariat că nu i-am găsit. Era locul pe care îl atingeam de cele mai multe ori, cam la doi-trei kilometri de casă. M-am întors din drum, apoi am revenit în faţa frescăi, dar tot nu erau acolo. Mi se părea că ceva nu este în regulă. Ceea ce eu „ştiam” nu concorda cu realitatea. Ciudat! Am abandonat şi m-am întors acasă.

A doua zi am aflat că ei fuseseră exact în acel loc, urmînd exect traseul pe care l-am urmat şi eu, dar au decis să meargă dincolo de frescă, dincolo de locul în care ne opream de obicei. Eu m-am blocat din cauza precedentului, fără să îmi treacă prin minte că ar mai trebui să „ascult” unde erau ei la momentul acela. Totuşi mi se părea normală această percepţie ce trecea dincolo de comunicarea obişnuită şi pe care o catalogam ca izvorînd din prietenia noastră foarte apropiată.

Apoi, cu o altă ocazie am ajuns să discutăm despre telepatie. Este celebră,  experienţa americanilor (adevărată sau ba) ce au încercat să transmită un mesaj telepatic dinspre sau spre un submarin atomic. Nu mai ţin minte nici dacă experimentul a reuşit (probabil că da de vreme ce noi îl discutam), nici dacă la acea dată noi eram la curent cu acest experiment sau era vorba de cu totul altceva. Cert este că am auzit de telepatie şi ne-a atras. Am ajuns la concluzia că el este un bun „transmiţător”, iar eu sunt un bun „receptor”. Era într-o după masă a vacanţei de vară, aşa că am decis să facem un experiment în timpul nopţii. El să transmită şi eu să recepţionez. Apoi, din cine ştie ce motive, am schimbat subiectul discuţiei şi nu ne-am adus aminte de ea nici cînd ne-am despărţit. Dar a doua zi…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s