No comment


This CartoonChurch.com cartoon by Dave Walker originally appeared in the Church Times

– Noi venim pentru că nu ne place acolo!

– Noi plecăm pentru că nu ne place aici!

2 comentarii la “No comment

  1. Cat am fost student la Emanuel, mi s-a intamplat si mie sa am probleme cu sacoul. Am fost la biserica baptista din Dusesti sa predic in drum spre biserica pastorul nu mi-a zis nimic despre vestimentatie, eram imbracat in camasa cu cravata era o caldura insuportabila in timp ce citeam textul la amvon s-a ridicat din sala brusc un batran si a inceput sa vina spre mine, s-a dat sacoul jos in fata adumarii si a strigat la mine i-a haina si imbraca ca te afli intr-un loc sfant, tu nu esti Macilar!!! Am ibracat haina dansului transpiata si am predicat. Ma mir de ce nu-l deranja cei care cantau in fanfara, in tricouri Levitii…
    La sfarsitul programului am inteles ca dansul a fost pastor, in perioada comunista.

    • Poate faptul că a fost păstor în vremea comuniştilor ar explica gestul său. Dar insistenţa pe exterior, pe formă, nu pe fond, pe esenţă, evidenţiază de ce în adunarea aceea, pastorul acela mai putea mentine, peste autoritatea pastorului de la amvon o astfel de practica.Ar fi putut sa-ti critive predica, dar nu el ti-a criticat tinuta modesta mai adecvata temperaturii. probabil ca s-ar fi bucurat daca l-ai fi provocat la o intrecere, cine sta cu mai multe sacouri pe el la 30 de grade Celsius.
      o altă idee preconcepută preluată tot din VT şi care face din Isus Cristos unh Dumnezeu limitat ca arie de desfăşurare, este sfinţenia amvonului. Nu există aşa ceva în NT, în statutul bisericii baptiste sau în teologia baptistă. dacă lemnul ăla e sfînt, cum de a ajuns aşa? şi dacă stai pe el te faci sfînt? nu cred! Această „teologie” este identică cu teologia relicvelor sau moaştelor. De ce nu au baptiştii nişte oase ale sfinţilor ca să fie sigur că amvonul e sfînt? sau să fie făcut din lemn adus dintr-o ţară sfîntă!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s