Apucături ne-englezeşti


Eram în anul II la LBC (actualul LST). Micul dejun se lua pe la ora 7.30 şi eram cam aceiaşi oameni care reuşeam să ne sculăm dimineaţa. Eu mă sculam de nevoie pentru că trebuia să descui biblioteca ceva mai devreme şi să pun într-un birou sacii de poştă. Cam toată lumea era adormită la ora aia, aşa că eram o mînă de zombies, mîncînd tacticoşi vreo patru feluri de corn-flakes, ceai cu lapte, pîine prăjită cu gem sau ceva asemănător. Zahărul îl puneai dintr-o zaharniţă cu dudă, de unde îţi curgea cam jumătate de linguriţă. Dar linguriţe nu prea au fost în ziua aceea. Eram la masă cu alţi trei colegi de an, englezi pînă în măduva oaselor so tu spic. Mi-am pus ceaiul, mi-am pus un pic de lapte (că altfel e amar ca pelinul) şi zahăr din belşug. Cum mă apucase o lene aproape dureroasă, mi-am luat cuţitul şi am început să amestec cu el tacticos în ceai, pregătind ambuscada. Englezii care pînă atunci se uitau în faţa nasului propriu, la fel de adormiţi şi absenţi, căscară nişte ochi ce îl făcea invidios chiar şi pe cel mai mare melc de grădină, melcus cokilitus anglicum. Doi dintre ei îşi transformară aproape instantaneu ochelarii în lentile de contact. Era o jignire la adresa manierelor locale. Printre exclamaţiile de „uau” , fostul emisionar în Afganistan, Martin Pearse exclamă cu o uimire direct proporţională cu sacrilegiul săvîrşit:

– „Alex, what are you doing???”

Căzuse în capcană! Continuînd să amestec tacticos, îi răspund în limba lui Shakespeare:

– „I’m committing cultural suicide, Martin…”

Se calmară instantaneu, continuîndu-şi breakfastul la fel de liniştiţi de parcă nu s-ar fi întîmplat nimic. Au înţeles că nu era bine să te pui cu tribul ăsta din Europa de est. England 0 -România 1. Am marcat în deplasare. Meciul continuă!

2 comentarii la “Apucături ne-englezeşti

  1. E greu sa accepti pe cineva care e diferit, nu? Vrem ca toti sa gandeasca ca noi, sa vorbeasca cum vorbim noi, sa aiba celeasi maniere s.a.m.d. Interesant e ca Dumnezeu ne-a facut unicate, iar noi vrem sa uniformizam. Hmmm …

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s