Predică în 3 puncte: Dumnezeu, dragostea şi creştinii


Predică în 3 puncte:

1. Prima dată vizionaţi clipul.

2. Şi acum o scurtă analiză:

Muzica e bună, publicul sublim. Atît publicul, cît şi Lara Fabian, cîntăreaţa, cîntă despre iubire, dragoste. Sublim! Mă întreb de unde au oamenii resurse, fără să-l cunoască pe Dumnezeu, să cînte în felul acesta. Într-un fel este ca şi cînd muritorii îi cîntă unui zeu, în cazul nostru, o zeiţă. De ce? Pentru că se iubesc reciproc. Ei sunt transpuşi de ceea ce exprimă ea, ştiu că le va spune că îi iubeşte, ea este mişcată de ceea ce spun ei, cu toate că sunt cuvintele sale, muzica sa.

3. Concluzia: Parcă aşa ar trebui să fim şi să facem şi noi, creştinii. Exemplu? Puţin spus.

6 comentarii la “Predică în 3 puncte: Dumnezeu, dragostea şi creştinii

  1. Poate ca pentru ei, pentru crestini sau pentru o buna parte dintre ei, cunoasterea lui Dumnezeu se reduce la vorbe si declaratii pompoase ori din asemenea material nu se poate construi niciodata un cantec de dragoste

  2. Se pare ca, in ciuda disperatelor incercari pe care le-am avut de-a lungul veacurilor, noi crestinii nu am reusit sa obtinem monopolul pe dragoste.
    Dar nu-i nimic … avem programe pe care nu ni le intrece nimeni …

    • de cele mai multe ori ne place dreptatea mai mult decit dragostea. e mai comod, mai ales daca ii vizam pe altii nu pe noi. ce bine ca nu conducem noi lumea. am fi avut parte de o judecata de apoi la prezent continuu.
      si mai scriu unii prin biserici cu litere de un metru, de aur sa le vada toti: dumnezeu e dragoste sau dumnezeu e aici. chiar asa sa fie?

  3. Franceza pare perfectă pentru asemenea muzică 🙂 totuși limba dragostei e universală. Îmi plac declarațiile de dragoste care spun: je t’aime comme un fou! De spus seara la rugăciune, iar dimineața iubitei…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s