Keith Green


Pînă apare cartea despre viaţa lui Keith Green, vizionaţi acest film despre acelaşi subiect. Ar trebui să schimbăm ideea de biserică în România. KG ne spune despre ce e vorba. Ar trebui să schimbăm ideea de lider în România. Ne-am putea inspira de la KG. E trist că unii s-au inspirat de la Isus Cristos şi uite ce a ieşit…

De Alexandru Nădăban Publicat în eroi

14 comentarii la “Keith Green

 1. din punctul meu de vedere, KG a fost omul care a reuşit să-şi trăiască viaţa la maxim, testând limitele. prin aceastea nu vreau să susţin un tip popular de rebeliune.

  ceea ce nu reuşesc eu, e ceea ce a reuşit KG. eu nu reuşesc să mă pot manifesta liber fără ca să „rănesc” sau să dau de bănuit. probabil că el ştia una şi bună: nu contează gura lumii! sau să fie vorba de limitele impuse de cultură?!

  pentru mine rămâne un personaj puţin controversat şi nonconformist. cu toate astea, îmi place. mă întreb de nu cumva îmi place tocmai din aceste două motive! 🙂

 2. din ce am scris anterior se ridică întrebarea: care este relaţie dintre a trăi liber şi a fi rebel. nu cumva se implică una pe alta?!

  • zicea cineva in urma cu circa 1500 de ani „iubeste-l pe dumenezeu si fa ce vrei”. in esenta cam asta e. in rest vorbim, cel putin eu, din frustrari. bine ar fi un echilibru intre cele doua. cum facea si pavel, chiar daca spunea sa aiba grija cel tare de cel slab , iar cel slab sa nu il critice pe cel tare. in definitiv nu poti sa placi tuturor sau sa te comporti in asa fel incit sa nu nemultumesti pe cineva. totdeauna o sa fie cineva care va zice ca mai stiu eu cind, ce si cine a facut ceva ce trebuia facut pe dos sau deloc. asta e viata. principalul e sa nu paralizam facind nimic.

 3. Frumoasa nebunie, cea a lui Keth Green. Ma gandesc ca totusi, daca din modelul Isus Cristos nu am reusit sa facem mare lucru, cum zici, nu cred ca din modelul unui om in mare masura obisnuit, ca si KG, vom reusi mai mult …

  • cred cu toata taria ca pot sa fac ce vreau si sa nu imi pese de critici. mai bine nebun activ decit sfint paralizat. e destul de tirziu pt viata mea, dar e important sa faci ceva, chiar daca gresesti, decit sa nu faci nimic de frica ca o sa gresesti.

  • da, nu atit de cunoscut pe aici se pare. wiki spune ca Rich’s interest in Saint Francis of Assisi led to an attraction to Roman Catholicism in his final years. There was no daily Protestant service on the Navajo reservation, so Rich frequently attended daily Mass. He never converted, and there is dispute over his intentions.

   The year that he died, Rich himself declared,

   “ A lot of the stuff which I thought was so different between Protestants and Catholics [was] not, but at the end of going through an RCIA [Rite of Christian Initiation for Adults] course, I also realized that there are some real and significant differences. I’m not sure which side of the issues I come down on. My openness to Catholicism was very scary to me because, when you grow up in a church where they don’t even put up a cross, many things were foreign to me. I went to an older Protestant gentleman that I’ve respected for years and years, and I asked him, „When does faithfulness to Jesus call us to lay aside our biases and when does it call us to stand beside them?” His answer to me was that it is not about being Catholic or Protestant. It is about being faithful to Jesus. The issue is not about which church you go to, it is about following Jesus where He leads you.

 4. Interesant, Alex. Azi ar fi un fel de 28/28/28, aminteşte site-ul lastdaysministries.org administrat (?) de Melody. Dar, ca să rontujim discuţia despre modele rebele, probabil Keith nu te-a inspirat şi în pregătirea teologică şi filosofică…

  • nu m-a inspirat in cele din urma pt ca eram deja formatat. dar in esenta am fost destul de rebel la vremea mea, dar avind in vedere epoca comunista, am sfidat-o printr-o orientare proprie dincolo de tiparele impuse. acum am de luptat cu altele ce mi se par la fel de corupte. totusi cind eu am dat de teologie in 1984 erau citiva „rebeli” ce nu s-au incadrat in sistem si asa am prins valul ce m-a dus unde m-a dus. as putea spune ca ce am invatat la lbc putea fi calificat ca rebeliune in tarisoara noastra. mi se pare interesant ca scolile noastre de acum nu au ajuns la standardele lbc-ului de acum 20 de ani.

 5. De fapt, dacă te-ar fi influenţat, ai fi fost anti-intelectual; cum, presupun, au şi devenit unii pneumatikoi români sub nefericita bagheta a lui Keith…

 6. Rich Mullins a avut un reach foarte scazut in Europa. E cunoscut doar ca autorul lui „Awesome God” si cam atat.(desi inca sunt multi ignoranti care sustin sus si tare ca ala e imn romanesc sau ca MWS l-a scris. This is irrelevant, anyway) Daca citesti biografia lui Rich (An arrow pointing to Heaven) descoperi un om care a fost interesat in „pentru Dumnezeu a trai”. Inversatia are rostul de a indica prioritatile lui in viata. Spunea intr-un concert(cred ca e disponibil si pe utube) ceva de genul „Daca vreti sa fiti umpluti cu Duhul Sfant mergeti la biserica, nu veniti la concerte. Aici ne simtim bine, ascultam muzica, dar daca vreti sa va umpleti cu Duhul Sfant mergeti si aveti partastie la biserica”.

  • cred ca ai dreptate cu Rich. imi place de keith ce a facut practic dupa convertire si ce a facut cu banii lui. dar america e america.
   cu toate astea cred ca exista un loc in care Duhul Sfint se manifesta si mai si ca in biserica, acesta fiind cimpul de misiune. poate ar trebui sa scoatem nasurile din bisericile noastre cu aer conditionat ca sa vedem daca Duhul ne conditioneaza ceva.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s