Iosif Țon e pe Wiki! Unde sunt ceilalţi?


Iosif Țon

(n. 30 septembrie 1934, Gârbovița, județul Alba) este un pastor baptist din România.

După plecarea din România, a predicat mulți ani la Radio Europa Liberă, în fiecare duminică între orele 14-15 în cadrul unui program religios transmis în perioada comunistă.

După 1990 Iosif Țon a pus bazele și a asigurat funcționarea Institutului Biblic Est-European, Institutului Biblic din Oradea (astăzi Universitatea Creștină Emanuel), a postului de radio Vocea Evangheliei și al Editurii Cartea Creștină din Oradea. A fost inițiatorul Alianței Evanghelice din România, alianță ce regrupează cultele neoprotestante în România: baptiști, penticostali și creștini după evanghelie. De asemenea a fost unul din pastorii Bisericii Baptiste Emanuel din Oradea, cea mai mare biserică baptistă din România (alături de pastorii Paul Negruț și Nicolae Gheorghiță) și a contribuit la construirea noii clădirii a bisericii Emanuel.

restul pe http://ro.wikipedia.org/wiki/Iosif_%C8%9Aon

23 comentarii la “Iosif Țon e pe Wiki! Unde sunt ceilalţi?

  • habar n-aveam de comunicat.

   s-a unit bucurestiul cu oradea pt caderea lui it!
   ce asemanare cu irod si pilat. oare cine-i cine?

   intr-adevar, ce n-a reusit satana au reusit fratii. ciudat. interesant. tragic. penibil. si nu i-a fortat nimeni.

   am constatat ca de pe o pozitie de forta baptistii nu iarta, nu inchid un ochi, sunt nemilosi. in schimb pe vremea comunistilor stiau diplomatie. acum e numai manusa de fier, cea de plus a ramas intr-o alta iepoka.

   si vor fi tot mai putini baptisti români. dar sa vedem partea plina a paharului: sa speram ca vor fi mai multi crestini români.

   • Muriti de ciuda toata ” gasca” sa stiti cine sunt. Oricum eu stiu cine sunteti…”sunteti garda tanara a noii inchizitii baptiste”! Si apropo…eu nu v-am atacat pe dvs la persoana…nu ma provocati, please!

   • Proclamatie in privinta numelui adevarat a celui care-si spune Gamaliel. Proclam indiferenta mea peste numele tau adevarat! Declar ca nu ma intereseaza cine esti! Proclam ca ai un nume care pe mine nu ma intereseaza! Declar ca identitatea ta este o chestiune despre care nu-mi pasa! Asa sa-mi ajute Dumnezeu! Aleluia! Aleluia! Aleluia!

   • ma intreb de ce acest comentariu a ajuns direct in spam si a trebuit sa il scot de acolo.
    chiar asa: oare merita sa cunoastem identitatea lui gamaliel? parerea mea, atita timp cit si-a luat un pseudonim, nu.

 1. Decizia luată de Consiliul Uniunii Bisericilor Creştine Baptiste din România, cu privire la retragerea ordinării fr Iosif Ţon şi cu privire la suspendarea pastorilor Peia şi Popa este o decizie ilegală din următoarele motive:

  1.Potrivit art.24 alin.5 din Statutul Cultului Baptist „Pierderea calităţii de slujitor ordinat se face în situaţia excluderii din biserică pentru cădere în păcat sau răspândire de învăţături eretice, prin hotărârea comitetului comunităţii sau a Comitetului executiv al Convenţiei Baptiste
  Maghiare, după caz. „
  Întrebări: (1)Care este biserica locală care a luat măsuri împotriva celor trei pastori amintiţi? (2) Care este comunitatea baptistă care a hotărât retragerea sau suspendarea calităţii pastorilor menţionaţi?
  Concluzia : Numai comitetul comunităţii în care slujeşte cel ordinat poate decide pierderea/retragerea calităţii de slujitor ordinat în condiţiile în care cel în cauză a fost exlus de biserica locală”

  2. Potrivit art.93 din Statutul Cultului Baptist, Consiliul Uniunii NU ARE ÎN ATRIBUŢII LUAREA DE MĂSURI ÎMPOTRIVA SLUJITORILOR ORDINAŢI ! Consiliul Uniunii poate doar soluţiona contestaţiile depuse de către slujitorii ordinaţi cărora li s-a retras ordinarea de către comunitate.
  Întrebare: În virtutea cărei prevederi statutare Consiliul Uniunii a luat această măsură?
  Concluzie: Măsura luată de Consiliul Uniunii este lovită de nulitate, ea încălcând flagrant Statutul Cultului Baptist.

  Dată fiind situaţia creată, pastorii Ţon, Peia şi Popa şi bisericile baptiste nu sunt obligate să respecte acest act ilegal!

  Ce poate face Consiliul Uniunii ca să îndrepte această strâmbătate? Una din două posibilităţi:
  1. Să retragă de urgenţă această hotărâre !
  2. Să-şi prezinte demisia de onoare!

 2. Eu ma intreb unde e membru Iosif Ton, adicatelea in ce biserica locala. Pentru ca daca nu-i membru nicaieri, atunci o fi membru in biserica universala si – cum spunea cineva – da-l afara de acolo daca poti… Din cate mi-au ajuns la ureche, Iosif Ton si-a retras membralitatea din biserica locala (din Portland), pasamite pentru a nu putea fi dat afara de nicaieri. Daca am dreptate, atunci abila miscare, n-am ce zice.

 3. Simplificari: „L-au asteptat in imp ce cobora scarile bibliotecii.Cand a ajuns pe trotuarul ce ducea spre parcare,un cetatean robust ,cu ochelari fumurii ,l-a lovit din spate. A cazut in genunchi .I s-au pus catusele si pe cap i-au tras un sac de panza.Cu micari iuti ,patru indivizi l-au ridcat pe sus si l-au impins pe usa din spate a unui van fara numar de inmatriciulare. De atunci nu mai stim nimic de el…..”
  ( scena plauzibila in Romania „crestina” de azi !)

 4. Noua Ordine ,stilul explicat este vechi si azi fara de putere in domeniul spiritual!!!Aici metoda de darimare este cu multul mai complexsa si se foloseste cu zimbetul pe buze si cu CUVINTUL DIN SCRIPTURA!!!Metoda este foarte eficace si efectele sint cele pe care le vedem!!!Depinde in ce partida doresti sa devii membru si sa sponsorizezi!!!!!Si chit de mult doresti sa te implici si la ce rang (pozitie ) sa ajungi!!!!Cei din cadrul spionajului modern cunosc bine jocul si regula de misiune!!!!!Si nu multi inteleg jocul si nici efectul….

 5. Bine zis aveau diplomatie…da stii de ce? Simplu..ublau toti cu genti diplomat. Acolo tineau diplomatia. Acu multi din ei umbla cu mertane …si apasa cat ii tin puterea pe acceleratie…ca nu cumva sa/i apuce somnul!

 6. Pingback: Declarații și reacții în mediul evanghelic față de cazul Iosif Țon-Străjerii (VI) « Istorie Evanghelica

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s