Să facem sau să nu facem istorie?


Dincolo de anectodica predării şi examinării unui curs ca şi Istoria Bisericii, există mai multe considerente pentru care nu am scris mai nimic ceva în domeniul meu de specializare. Unul dintre ele ar fi că specializarea mea mai îngustă este în Istoria Bisericii Greco-Catolice din Transilvania, o specializare de care m-am folosit doar la cursul de teologie comparată de la Betania. Un alt motiv ar fi faptul că am tradus o carte de istorie a bisericii destul de bună şi am considerat că m-am achitat de această sarcină, dar nu pot să fac abstracţie de faptul că la fiecare început de an academic încercam să fac timp de o oră – o oră şi jumătate o trecere în revistă a cursului, ceea ce impresiona, mai ales că nu foloseam niciun fel de notiţe. Dar e uşor să-i impresionezi pe studenţii de anul I! Mai greu cu cei de anul III. În fine, sper să încep să încropesc ceva, dincolo de banalităţile cursului obişnuit, dar nu va fi ceva academic. Să vă spun sincer nu prea mai am atracţie, nici energie pentru aşa ceva. Dar sper să vin cu ceva mai general la nivel macro în Istoria Bisericii Universale şi cu ceva micro în Istoria Bisercii Greco-Catolice din România. Pînă la urmă, la fel ca şi în multe alte domenii, şi cazuri, ţine şi asta de disciplină, nu?

3 comentarii la “Să facem sau să nu facem istorie?

  1. Imi puteti da mai multe informatii cu privire la cartea tradusa? (titlul, autorul, editura si eventual pretul). Multumesc!

  2. Vrem nu vrem ,noi in viata facem o istorie!Depinde de noi in ce fel de personaje aparem!Chit despre istoria crestinismului ;este una complexa si greu de conceput!!!Singura carte care releva ADEVARUL este SCRIPTURA.Iar celelalte carti redau o parte care redau partituri din fiecare grupare care are interese aparte !Si chind apar si lucrurile mai putin dorite sa complecteze istoria crestinismului ,apar si criticile ,dupa cum au aparut in urma cartii scrise ;”Rascumpararea Memoriei”Dar oare prezentul credem ca este mai diferit?greu de crezut fiinca descoperirile devin shocante si nu prea se doresc sa aparain timpul prezentului fiinca astfel se expun;
    http://filipsinvestigation.blogspot.com/2011/04/e-la-moda-sa-nu-ti-platesti-datoriile.html
    Deci vrem ,nu vrem istoria crestinismului apare sub multe forme si cu multe surprize!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s