Cu Bau-baul la plimbare sau What’s next? (2)


N-aveam de gând să scriu mai mult pe acest subiect, mă chiar gândeam că e un pic tras de păr, dar… Am început să am vedenii. Nu din alea clasice, ci din alea neo-clasice, adică mă gândesc şi uite domle, chiar se întâmplă! Ceea ce mă duce un pic cu gândul (din nou GâNDU, nu Vântu) la bănuiala că şi alţii au această abilitate. Delir, nu alta!

Azi dimineaţă pe la ora 15, la ProCinema era o emisiune de craimtaim în care un oarecare Farcaş (în traducere din limba maghiară, Lup) abera (despre aceiaşi temă abordată de mine cu câteva zile mai devreme în Cu Bau-baul la plimbare sau What’s next?) cu o duduie cu un fond de ten de la alb spre alb deschis (în poză). Franţa, auziţi, până şi Franţa, a avut faliţii ei, generali, şefi de poliţie, oameni  din prima linie, ce s-au ocupat de misterul OZN-urilor şi au scos o carte în genul „Ce trebuie să facem când ne invadează extratereştrii”.

Fraanţa – zicea domnul Farcaş, un tip pe la vreo 60+ ce se chinuia să citească din pomenita cărticică tradusă în limba noastră naţională în urmă cu vreo cinşpe ani – a fost prima ţară din lume care a avut o agenţie naţională care s-a ocupat de acest fenomen. Adică, vorba aia, plătită din banii francezilor (că acolo domnul Farcaş ar fi fost monsieur Loup, că Franţa nu are naţionalităţi conlocuitoare) şi a francezelor. No şi?

Păi asta e: noi în România suntem în rând cel puţin cu Franţa, dacă nu chiar înaintea ei. La noi parcă vreo 70-80% din aparatul instituţiilor de stat s-ar ocupa tot de această problemă dacă judeci după rezultatele obţinute. Sau dacă mă înşel, şi chiar aş putea să mă înşel, la noi în ţară cam toată lumea înşală pe toată lumea, şi deci ar fi greu să dau greş, ca să zic aşa, să nu mă înşel pe mine însumi… Vă daţi seama, că dacă o asemenea instituţie nu există, trebuie inventată, că nu poate explica cine ne pune nouă beţe-n roate de merg toate pe dos, în afara extratereştrilor şi extratestrelor!

Nu mai există sabotaj, nimeni nu a fost dovedit că a devalizat bănci, că a furat miliarde de ieuro, lei şi alte animale mai mult sau mai puţin domestice. Tre să fie ozeneurile astea de bântuie pe aici. Dom prim-ministru, dom preşedinte, stimat senat şi adunare a deputaţilor, e pericol mare! Dacă ne pomenim cu ei în bătătură? Io zic că şi Osama, fie-i apa uşoară, a fost lichidat de oarece extratereştrii în dizgais, că prea le-ncurcă americanii ăia. Prea nu le ştie, de parcă nici nu au fost pe acolo.

Că cică elicoptere invizibile. Vezi-ţi domle de treabă! Ozeneuri cu ozenişti sau cu ozeniste, că alea numai că le-o fi venit de hac unor terorişti şi teroriste care n-aveau nici măcar un  telefon în casă să fie şi ei ditectaţi cu mijloace clasice, omeneşti şi umaniste. Dovada că ozeneul l-a luat pe Osama este imposibilitatea sua de a produce o fotografie, fie ea şi trucată a celui lichidat. Curat lichidat, că zice că l-au şi băgat la apă!

Deci, ca să zic aşa, fără să mai fac zarvă mare că cine ştie, poate mă înhaţă şi pe mua, şi mă aspiră în helicoperu lor ilizibil, ei na, am greşit, indivizibil, mai bine încetez emisiunea, că e poznă mare. Dar vă promit, voi urmări subjectul că e hot, mincinos, acoperit de tot (andăcavă) şi imprevizibil, aproape invizibil, cam ca o perdea de fum după principiu „Aşa ca vernilul. Şti tu, vernil ca …vişina putredă!” Uăţ next?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s