Cu Bau-baul la plimbare sau What’s next? (3): „╧╔⌡⌂∩Ň╕╖▓▬╛╜♂”


 Harold Camping a tot moşmondit cu bau-baul apocalipsei din 1994 pînă acum. Nu-i bai că cineva se preocupă, îi bai că face publicitate. În 94 a dat-o în bară şi, ce s-a gîndit, după aproape 20 de ani o să fie mai credibil, mai precis, mai apocaliptic. Ce carte frumoasă şi misterioasă ar fi rămas Apocalipsa dacă nu s-ar fi găsit alde  Harold Camping care să o trimită în derizoriu. Ce se va alege de ultime carte a Bibliei, de Noul şi Vechiul Testament după 21 octombrie cînd o altă eroare de calcul va face o publicitate negativă mult mai eficientă decît ceea de sîmbăta trecută? Din nou creştinii vor fi criticaţi ca şi oameni care nu au contact cu realitatea, bigoţi, avînd tendinţe suicidare şi de ce nu, terorişti la scară mondială. Cum alta să caracterizezi nişte oameni care ameninţă întreaga planetă cu declanşarea celui mai mare cataclism de la apariţia ei şi cu lichidarea sau trimiterea în iad a miliarde de oameni? Încep însă să mă întreb dacă în afară faptului că e un proroc mincinos,  nu este cumva Harold Camping este întruparea bau-baului din poveste. Pentru unii este credibil, ba chiar foarte credibil şi are convingerea, puterea şi inspiraţia să propună un nou termen, după modelul „What’s next?” Parcă am lucra mînă-n mînă!  

Mai ţineţi minte că în urmă cu puţin timp guvernul american a sistat programul de căutare a inteligenţei extraterestre. Ei spun din lipsă de bani. Alţii spun pentru că indiferent cît ar căuta, n-au ce găsi. Însă alţii spun că au sistat programul tocmai pentru că au găsit ceea ce căutau. Hmmm… Dacă nu au găsit, înseamnă că e foarte puţin probabil ca vreun extraterestru să descindă brusc în faţa sediului ONU articulînd deja celebra frază: „╧╔⌡⌂∩Ň╕╖▓▬╛╜♂” ceea ce înseamnă în traducere liberă „Teic mi tu iuă lidărs!”

Aşa că hai să facem legătura între cele două teorii ale conspiraţiei: una că lumea se termină în mai puţin de un an şi cealaltă că „ei” sunt pe cale să apară. Vorba aia, n-au cum să aibă dreptate mayaşii, că ei s-au închinat unor idoli, aşa că nu amînăm pe 2012!

Să fim realişti şi optimişti după modelul „Mai rău nu se poate! Ei, chiar?” I hev ă drim uen ol pipl vor muri de groază sau de rîs, dau nici aici nu putem şti precis pentru nu putem preciza ca atare. În final vă spun la fel ca şi clasicul personaj caragialesc: „Din această dilemă nu puteţi ieşi!

2 comentarii la “Cu Bau-baul la plimbare sau What’s next? (3): „╧╔⌡⌂∩Ň╕╖▓▬╛╜♂”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s