Din Biserică adunate şi ‘napoi la …lume date (2)


Cele mai hazoase sunt întîmplările ce ies din tiparele noastre, şi cu cît sunt mai naturale, cu atît par sau de fapt sunt, mai verosimile. De obicei nu  exagerăm pentru că noi suntem cinstiţi, nefiind marcaţi de sidromul vînătorilor şi pescarilor. Dar avem şi noi fixurile noastre.

De pildă, în comunitatea de Arad, unul din pastori a avut nefericita inspiraţie să-şi vopsească un pic părul. Era blond cîndva şi credea că o să mai fie. Astfel că la întrunirea de luni de la comunitate a apărut un pic mai blond decît de obicei.

Personal n-am probleme cu asta şi din partea mea omul n-are decît să se vopsească tricolor sau să şi-l facă permanent. (De mult aş fi vrut să-mi pun părul în chip de poney tail şi să-mi ataşez un cercel cu perlă în urechea dreaptă, dar mi-e frică de înţepături!)

Observînd stînjeneala fratelui cu pricina, un alt frate, dotat cu darul încurajării i-a spus în plen că n-are sens să-şi facă complexe, că şi fratele Paul Negruţ se vopseşte, aşa că… Nu ştiu cît de încurajat a fost fratele cu pricina (încurajatul sau „de încurajat”), dar fratele încurajator se trezeşte a doua zi că-i sună mobilul cu un număr necunoscut.

Ghiciţi cine l-a sunat? Aţi ghicit! Era fratele Paul Negruţ personal (pentru cine nu-l cunoaște, pastor, fost și actual rector la UBEO, fost președinte al cultului, fost și actual în nenumărate comitete și comiții, școala primară și elementară între 1960-68 la Burzuc, după cum scrie în siviul personal, responsabil cu educația academică pe viață în cultul baptist, asta a uitat în sivi!) care-l ia la trei păzeşte pretinzînd ca încurajatorul să-şi ceară public scuze, pentru că el nu-şi vopseşte părul şi nu şi l-a vopsit vreodată!

Ăv cors, ştim cu toţii asta, dar poate fratele încurajator voise să facă şi el o glumă, nu să-l acuze pe Paul Negruţ că a păcătuit (nici măcar eu nu cred asta!) sau pur şi simplu-şi manifestase darul său spiritual de încurajator. În plus, ştim cu toţii că Paul Negruţ are şi el simţul umorului, aşa cum susţin atît oponenţii, cît şi partizanii dumnealui.

Dar din cele de mai sus mai rezultă încă ceva referitor la darurile spirituale. Nu la cel de încurajator însă. Păi rezultă că Paul Negruţ are – pe lângă multe şi diverse daruri – darul auzirii la distanţă (ca prorocul din VT), dar nu şi darul vorbirii la distanţă, că de auzit se pare că a auzit fără telefon, dar la vorbit se pare că a folosit totuşi un telefon.

Pe această cale îi transmit fratelui încurajator, îmi scapă numele, să se ţină de darul său de încurajare, să trateze telefonul lui Paul Negruţ ca o glumă (poate chiar reuşită) şi să ia cina fără probleme de acum înainte (meni fani feisis!!!).

O altă întîmplare comică a avut loc într-o biserică de ţară, dar nu în clădirea adunării. Pastorul dădea cina celor ce nu ajunseseră din varii motive pe la Casa Domnului şi după pîinea ce simbolizează… veni şi rîndul vinului ce simbolizează…

Primind paharul, omul nostru spuse un „Doamne-ajută! tare şi răspicat, după care dădu peste cap paharul lăsîndu-l pe pastorul celebrant mască. Probabil că a urmat şi restul formulei „În seara cînd a fost vîndut Mîntuitorul a luat un pahar şi…” Demn de un mic filmuleţ pe iutiub!

Celor care spun că Isus n-a rîs niciodată, le amintesc un verset obscur din Vechiul Testament care spune că Dumnezeu stă sus în ceruri şi rîde. Cu poftă! Și mai ales de noi.

2 comentarii la “Din Biserică adunate şi ‘napoi la …lume date (2)

  1. Explicatia autosesizarii celui dat ca exemplu e complexa, dupa cum urmeaza:
    1. stim versetul acela cu „tu nu poţi să faci un singur fir de păr, alb sau negru.” (Mat 5:36). Vopsirea parului e un atac la adresa suveranitatii Celui ce face ca organizmul uman sa-si dea pigmenti la vremea sa. Cum sa acuze cineva pe…altcineva ca intervine in dinamica creatiei???
    2. Daca mai adaug ca textul de mai sus apare in contextul spunerii adevarului fara a apela la jurmainte…(Mantuitorul zice sa nu juri pe capul tau, pt ca nu ai control asupra lui = daca ai control asupra culorii parului poti manevra juramintele cum vrei, nu? acum e alba, acum e neagra)…, asadar in contextul rectitudinii afirmatiilor atunci afirmatia incurajatorului poate parea chiar un atac asupra naturii afirmatiilor…altcuiva. Cum de-a indraznit?
    3. In concluzie, sa incurajam. Dar in limitele invataturii si practicii. :D.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s