Cu Bau-baul la plimbare sau what’s next? (4): ameninţarile din micro şi macrocosmos


Ziariştii ne informează ca nu cumva să murim proşti, ci deştepţi, dacă tot le accesăm ziarele, că pernele şi plapumele proprii pot să aibă 50% din greutate materializată în reziduri, acarieni, fire de par de mîtză, mecroabe şi alte multe chestii nocive şi foarte nocive ce se văd doar la microscop. Aceasta, normal, face să crească pericolul îmbolnăvirii în somn. Deci mesajul vrea să spună: nu vă mai îngrijoraţi dacă vă îmnolnăviţi în somn, schimbaţi-vă perna şi duveul. Celor care nu s-au îmbolnăvit încă ni se spune: să le schimbăm mai des, sau dacă avem un pic de maşină de spălat mai hacana, să le spălăm şi să le centrifugăm ca să moară …duşmanii noştri! Ah începe să mi se facă frică să nu le cad victimă: vă daţi seama cîte victime au făcut aceşti monştrii insinuaţi la căpătîiul nostru! Probabil că unu, doi… hommo sapiens care au decedat pe la 89-99 de ani. În omoară lent, dar sigur.

După ce am dezvăluit grozavele pericole ce ne pasc din microcosmos,  să cedăm totuşi locul cosmosului ca fiind fratele mai mare şi mai teribil al mecrobului cu acelaşi nume, frica. Tot presa ne informeză, să nu muritm proşti ci săraci de astă dată, că în Marea Britanie planeaza pericolul morţii datorat unui asteroid. Să moara tăţ inglejii dă frickă, dar în somn ca să fie vinovate şi perinile şi plapumele lor. După modelul autohton, o zîs mama că m-o da, văleu, văleu, văleleu, zestre cînd m-oi mărita,  două zeşi di pernie mari… văleu, văleu, văleleu… Propun să se ia măsuri, nu una nu două, nici una, nici două societăţi de asigurare, ci toate să se scoată pe piaţă o poliţă sau două pentru cei ce vor să îşi asigure bunurile în caz de mega-cataclism cosmic. Ce zic eu, „pentru cei ce vor să îşi asigure”? Să fie o poliţă obligatorie pentru toată lumea, să ne ia banii şi să ne transforme pe toţi în omuleţul lui Gopo. Pentru că în faţa acestui pericol, iminent, îngrozitor şi inevitabil nu ne putem fofila schimbînd canalul (că zeţ ză riăl laif), să fim din nou egali ca pe vremea comunismului cînd doar poziţia importantă în stat sau partid te făcea mai egal decît  alţii.  

Concluzionînd în final de post de vară nu de Crăciun sau de Paşte, fiind cu un ochi la afirmaţiile preşedintelui despre singurul om care nu a fost compromis de comunişti în România şi mai e în viaţă, şi cu un ochi la declaraţiile bombă a primarului sectorului cinci a capitalei, cînd cu ejacularea sa din fonţia de conducere, hai să spunem, uitîndu-ne cu singurii ochi ce ne-au mai rămas disponibili, că indiferent unde loveşte ditamai asteroidul nu îi va fi moale niciunui pămîntean indiferent de religia, culoarea politică sau a pieţii, a părului sau a ochilor, de-i bogat sau sărac, de-i tînăr, bătrîn, femeie sau bărbat sau ceva între astea două. Dar dincolo de pericolul unui cataclism cosmic, să nu uităm că cea mai mare parte a populaţiei civilizate va avea probleme de sănătate pentru că în fiecare zi îşi pune capul pe pernă şi se acoperă cu o plapumă. Aşa că, noaptea mai bine să veghem şi ziua să dormim la serviciu  unde nu sunt atîtea pericole şi unde ne supra sau doar pri veghează şefii şi colegii. Deci încă o chestie rezolvată în România! În ceea ce priveşte asteroidul, meteoritul sau ziua de mîine, io mă adresez întregului mapamod cu formula noastră tradiţionala a omului din popor dădătoare de speranţă autentică şi sinceră, „mînce-te lupu!” sau după aceiaşi urare adaptată la vremuri moderne mai stresante, „mînce-te criza!” – că asta ne mîncă pe toţi mai ceva ca Bau-baul! Vorba aia: What’s next?

Un comentariu la “Cu Bau-baul la plimbare sau what’s next? (4): ameninţarile din micro şi macrocosmos

  1. Pingback: Ce-am citit, ce-am suferit … (5) « Frică şi cutremur

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s