„De-acum vremea s-a scurtat…”: o schimbare personală de optică


Parafrazîndu-l pe Iulius Cezar ce a rostit celebrele cuvinte „Veni, vidi, vici” spun şi eu „M-am oprit, am văzut, m-am convins”. E vorba de ceva ce m-a făcut să schimb cîte ceva în viaţa mea. În primul rînd e vorba de blog şi de internet în general. În al doilea rînd este vorba despre ceea ce aş vrea să fac în viitor. Dar de fapt totul ţine de timp şi priorităţi.

Blogul şi internetul: blogul e un lucru fain care poate să îţi aducă satisfacţii sau dimpotrivă. E locul spre care poţi să-ţi canalizezi energia şi creativitatea, poţi să te faci cunoscut, acceptat, preţuit sau dimpotrivă respins, urît şi înjurat. Am luat-o în sus sau în jos la accesări în funcţie de cîţiva factori din care am să amintesc doar unul.

Dacă nu scriam în legătură cu ceva ce se nimerea să fie la ordinea zilei şi să captiveze atenţia unora dornici să vadă „ce se întîmplă” sau „cine mai pune paie pe foc şi de ce?”, circa 50% din totalul accesărilor nu aveau nici o legătură cu ceea ce scriam. Un singur exemplu: am scris despre maşinile pe care le-am condus, printre acestea aflîndu-se două Dacia. În acest context am menţionat că am avut probleme cu capacul de la pompa de apă şi că l-am schimbat. Ca urmare cînd cineva căuta pe Google „cum se schimbă capacul pompa apa dacia” îi apărea pasareaphoenixremixed & co de parcă eu eram specialistul ţării la schimbatul capacelor la pompa de apă.

După cum pe Google concurenţa dă clic toată ziua pe situl pe care e plasată reclama ta ca să te facă să plăteşti reclama accesată în contul Google în beneficiul tău pretinzînd că e un potenţial client, tot aşa şi accesările la blog au crescut fără să aibă prea mare legătură cu ceea ce am scris eu. Ca urmare am dedus că blogul ca un mare consumator de timp.

Chestiunea a doua. Sunt în curs de demarare a două „proiecte” mari spre care să mă canalizez în următorii ani, sau mai bine spus în anii ce mi-au mai rămas de trăit pe pămînt. Unul se referă la un program de training pentru familii în vederea prevenirii divorţului şi creşterea calităţii căsniciilor şi al doilea este ceva care mă va ajuta să îmi întreţin familia.

Şi pentru că, în fine, direcţia în care m-am dezvoltat spiritual, adică facerea de ucenici şi creşterea supravegheată, coincide cu direcţia pe care vrea să o ia biserica în care activez de ceva vreme şi a cărui membru voi deveni probabil în scurt timp, aceasta va avea nevoie de destul de mult timp, mai ales că e vorba de un domeniu plin de neprevăzut.

La toate acestea se adaugă vechea mea dorinţă de a scrie cîteva cărţi care s-au conturat deja de ceva timp, pentru început una despre călăuzire şi una despre viaţa sub regimul comunist.

Deci, ca urmare a revizuirii programului zilei care are tot 24 de ore, am ajuns la concluzia că blogul cade pe ultimul loc, el devenind dependent de ceea ce se întîmplă în celelalte domenii. Cam acolo cade şi Facebookul, mai ales că printre activităţile consumatoare de timp nu am inclus şi familia, care dacă este neglijată sabotează celorlalte obiective.

6 comentarii la “„De-acum vremea s-a scurtat…”: o schimbare personală de optică

    • multumesc, sper sa fie ceva pe termen lung si sa iasa ceva bun din toate astea! e vorba in cele din urma de a reinvesti ce s-a investit in mine. sa fiu sincer am fost uimit si placut impresionat de reactia pastorului la predica de duminica despre ucenicie si la faptul ca a venit cu intrebari ce au determinat o reactie f pozitiva a doua zi cind ne-am intilnit in grupul de rugaciune. sa vedem incotro se va indreptat totul.

    • da, merita timp in sine, dar atunci cind lucrezi direct cu oamenii, scrisul pe blog ramine pe planul doi, cel putin la mine. cred ca investitia directa in oameni este mai importanta decit scrisul. ceea ce nu face scrisul neimportant, poate il plaseaza mai jos.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s