A bătut la uşa mea Isus? Cînd?


De cele mai multe ori, şi acest cîntec cît se poate de dramatic vine să sublinieze perfect aceasta, celor ce vin la evanghelizările ţinute în adunări li se spune sau li se cîntă pe un ton dramatic că Isus a bătut la uşa inimii lor. După cum spune textul cîntecului, bietul bătător la uşă este într-o stare vai de el şi îl imploră să îi deschidă. Nimic mai fals. Isus Cristos este Dumnezeu, este în ceruri şi nu bate aşa la uşa inimii cuiva. În Apocalipsă el stă şi bate la uşa unei singure Biserici, cea din Laodicea, nu la uşa unei inimi, nici măcar la uşa unei inimi păgîne. Dar se mai întîmplă să ne ia valul şi să-i facem pe cei ce nu sunt creştini să verse o lacrimă pentru bietul Isus, că doar-doar îşi vor deschide inima pentru el. La urma-urmei, Isus ne spune că va intra acolo unde cel ce îi aude glasul deschide de bunăvoie, nu de mila celui care arăta prea puţin fotogenic după răstignire.

Deci Isus nu stă şi bate acum la uşa inimii tale, iar tu fiindu-ţi milă poate te înduri de el să-l adăposteşti şi îl primeşti. Din contră, Isus stă la dreapta Tatălui, împărăţind sau cîrmuind universul şi vine în curînd să judece morţii şi vii. Ai idee de ce? Sau ai idee ce putere are dacă va face asta?

5 comentarii la “A bătut la uşa mea Isus? Cînd?

    • din mai multe motive. unul, a trebuit sa ma reinventez dupa ce nu am mai predat teologie, al doilea, dupa ce am fost diagnosticat cu leucemie, am fost nevoit sa-mi regindesc toata viata de la a la z si cum pasareaphoenix era luat am adaugat remixed & co. remixed pt ca e in continua recontextualizare si co pt ca cei ce comenteaza sunt cei ce-mi tin companie 🙂 are vre-un sens?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s