Prima sesiune de training pentru familii „Casa de piatră” debutează sîmbătă 3 decembrie


“A fost o dată ca niciodată, că dacă n-ar fi nu s-ar povesti…„ cam aşa încep basmele noastre în care de obicei este vorba despre Făt-frumos, Zmeul şi Ileana Cosînziana. În urma unor fapte de vitejie Făt-frumos o eliberează pe Căsînziană din ghiarele Zmeului pe care îl învinge. După ce-şi fac analizele şi declară că nu sunt căsătoriţi cu altcineva, cei doi se duc la primărie şi ofiţerul stării civile îi căsătoreşte pe baza consimţămîntului lor după ce-i confruntă cu celebra formulă: „Cetăţene Făt-frumos, de bună voie şi nesilit de nimeni iei în căsătorie pe cetăţeana Ileana Cosînziana” şi „Cetăţeană Ileana Cosînziana de bună voie şi nesilit de nimeni iei în căsătorie pe cetăţeanul Făt-frumos? Convinşi atît de propriile intenţii bune, cît şi de bunele intenţii ale celuilalt, cei doi spun „da” şi trăiesc fericiţi pînă la adînci bătrîneţi. Dar asta se petrece doar în basme. În realitate situaţia stă cu totul altcumva. Nici un basm nu ne povesteşte ce s-a întîmplat după căsătorie. Eventual ne spune că au avut o droaie de copii, dar nu ne spune cum de au rămas împreună fericiţi pînă la moarte. Nici chiar Biblia nu face asta. Din păcate în Biblie nu găsim descrise căsătorii de succes, astfel încît catalogîndu-l pe cineva „Făt-frumos” să îţi răspundă „Eu nu sunt Făt-frumos, eu sunt – de exemplu – Zaharia!”

Oare cum au făcut faţă cei doi tuturor provocărilor, solicitărilor, tensiunilor şi diferenţelor existente între ei? Nimeni nu ştie, dar, recent am intrat în posesia unui secret extrem de bine păzit pe care vrem să vi-l destăinuim numai dumneavoastră la această întîlnire. Am aflat secretul din spatele căsniciei celor doi.

Dincolo de diferenţele exterioare extrem de vizibile – oare de ce ne-o fi creat Dumneze aşa? – mai există unele deosebiri datorate modului specific în care funcţionează unele organe interne. Nă vă gîndiţi la ficat sau rinichi. Este vorba despre altceva…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s