Întrebare


Am auzit duminică dimineaţa o predică faină despre „sindromul răspunsurilor corecte”. Autorul e un fost student de la Oradea, rus de origine stabilit în România. Adică avem răspunsuri corecte pe care le servim în momentele cheie (comitet, mărturie, admitere), dar acestea nu se verifică în practică, unde o dăm în bară.

În acest context aş vrea să pun şi eu o întrebare inocentă: dacă memorăm Scriptura şi o ştim pe de rost, ne ajută cu ceva? Sau mai bine, pe lîngă cunoştiinţele de Scriptură să mai citim alte cele, cum ar fi filosofie, artă, sociologie, romane, istorie, să mai mergem la un film, meci şi să mai stăm de vorbă cu semenii? Merită să investim azi cînd se duce pe rîpă morala în direcţii „dubioase”?

În alt context, cel al luptelor spirituale, ar fugi Satana de la noi dacă nu l-am plezni cu un verset, două? Deci să memorăm Scriptura şi să lăsăm alealalte necitite? S-ar ţine dracul departe de noi dacă suntem mai etici, mai corecţi, mai drepţi? Sau pur şi simplu nu intrăm în vizorul lui că ştie că ne ferim?

Cine are un răspuns-două, dă un comentariu. Pe bune.

2 comentarii la “Întrebare

  1. Ai ridicat mingea la fileu: sa incerc a pricepe ceva …
    As spune ca NU, nu ne ajuta memorarea Scripturiiş nu poti sa opui o carte, fie si ea sfanta, unei persoane. Sunt convins, ajuns aici, ca si dracii stiu sa citeasca din Scriptiri si sa memoreze versete; unii mai si predica din ea, chiar in zilele noastre … Cam la fel stau lucrurile si cu filosofia, cultura etc.
    Ca sa rezisti celui rau – am invatat asta de la carismatici ! – este nevoie ca Cel ce locuieste in tine sa fie mai tare. Taria omului in fata dracilor sta de fapt in taria relatiei pe care o are cu Dumnezeul sau. Da, poate ca aici intervine ideea pe care o sugerezi si tu, sau predicatorul acela, in faptul ca lucrurile scrise in Scripturi si neaplicate in vietile noastre devin slabiciuni, puncte vulnerabile in care putem fi atacati in tocmai crezurile pe care le declamam cu atat emfaza.

    • mercaldo predica prin 88 sau asa ceva ca lucrurile alea sunt niste intarituri ale diavolului sau cazemate. si de acolo ne ataca. ma intreb ce inseamna un om sfint dincolo de ce gasim in biblie. multe din ce se pun in fata sunt de fatada, ala e alt bai.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s