Demonul cu faţa albă (5)


În luna mai, cu aproximativ o lună înainte de operaţie mi-am luat inima-n dinţi şi l-am întrebat pe Domnul ce şi cît o să mai trăiesc. Cam ce şansă ar avea cineva, ţinînd în mînă o Biblie să i se deschidă tocmai la întîmplarea cu Ezechia? Căci acolo s-a deschis. Exact acolo! Hmmm!

Nu sunt matematician şi nici statistician, sunt un tip foarte raţional. Poate chiar prea raţional uneori. De aia nu am putut vorbi în limbi probabil… Bineînţeles că am primit reclamaţii. Florin zicea că e o încercare iraţională. Parcă eu nu ştiam… Apoi Charles mi-a spus că poate e ceva mai rău, poate e de la cel rău şi voi trăi mai mult. Posibil. Dar la vremea respectivă pentru mine a însemnat că voi trăi. Ceea ce era complet diferit de perspectiva lor. În plus, înainte de operaţie, chiar şi după, dacă mă uitam la analize 15 ani mi se păreau mai mult decît îşi poate închipui cineva. În orice caz mai mult decît 15 ani ce au trecut deja. Erau 15 ani din viitor. Am scris în Biblie data în dreptul pasajului. Au mai rămas 11. Cei patru au trecut ca o zi! Aviz celor care le ticăie ceasul…

Apoi nişte prieteni mai carismatici m-au întrebat dacă vreau să se roage pentru mine. (https://pasareaphoenixremixed.wordpress.com/2012/02/21/demonul-cu-fata-alba-3/) Adică “să întrebe pe Domnul”. Păi de ce nu? Că doar nu o fi ceva rău! Eram sceptic cu privire la “noutăţile” pe care le-ar putea primi ei de la Domnul avînd în vedere că eu eram într-o situaţie dificilă nu ei, şi vorba vine între noi, nu eram tocmai un diletant în materie. Au venit la noi, le-am spus să se roage pentru trei probleme. Una, cea de mai sus, a doua dacă să mai predau la Betania avînd în vedere contradicţia dintre ce se spunea şi ce se făcea acolo şi a treia nu mai mi-o aduc aminte. Oricum am primit răspuns la primele două întrebări, aşa că voiam să ştiu din curiozitate ce vor spune ei. Referitor la a doua întrebare am decis să stau atît cît se mai poate, tocmai pentru a exista şi o alternativă. (Pentru amănunte vizitaţi postările de pe blog referitoare la Secţia de Teologie Didactică Penticostală Betania.)

S-au rugat şi mi-au zis, adică mai mult ea decît el că a rămas marcată de cît de mult mă iubeşte Domnul. Parcă ştiam asta, dar nu era tocmai rău sau mai bine, era foarte bine că altcineva mi-o spunea din nou! Se vedea pe faţa ei, pe intonaţie că asta era, nu altceva. Nu putea mima aşa ceva. Şi avînd în vedere ce mi-au spus le-am spus şi noi ce am primit, aşa că ne-am bucurat că era vorba de viaţă nu de moarte, de lucrare nu de imobilizare la pat sau cine ştie ce grozăvii.

La capitolul rugăciuni s-a mai înscris un frate baptist din Anglia cu care mi-a făcut legătura Charles Strohmer, un prieten foarte bun din USA. Complicată filiera asta a lui Dumnezeu! Mike şi Lesley Wood veneau tocmai atunci la o biserică baptistă din Arad, aşa că ne-am văzut la păstorul bisericii, am ieşit la o prăjitură la cea mai bună cofetărie şi după ce am discutat şi ne-am simpatizat, el s-a rugat pentru mine. Complexe? Forget about-it! Îţi pier toate complexele atunci cînd îţi este în joc viaţa. La fel ca şi mine credea că Dumnezeu face ceva dacă vrea şi nu la comandă, aşa că el era într-un fel cel ce îi ţinea locul. Am rămas prieteni şi ei au avut şi încă au o lucrare în biserica baptistă. Se roagă şi Dumnezeu vindecă, vesteşte vestea cea bună care îşi face efect. Cînd scriu aceste rînduri face asta în Spania. A făcut-o în India, în Nepal şi în Madagascar. A scris şi o carte, dar cu toate că i-am cerut-o nu a ajuns şi la mine. Încă mă mai întreabă dacă prăjiturile sunt la fel de bune şi crimi şi dacă în postul Paştelui mă dedau la asemenea bunătăţi. Nu prea postesc eu de felul meu că nu scot draci. Este cine să-i scoată pe ei şi pe fantomele lor!

Cum am cuplat instantaneu, mai ales că amîndoi suntem bărboşi, vă daţi seama ce fel de răspunsuri primeşte! (Funy faces everywhere!!!) aşa că am rămas cu operaţia pe rol, fără o vindecare miraculoasă, fără îngeri care să îşi bage mîinile în mine, fără descărcări spectaculoase de energie, cutremure, foc sau vînturi ce mişcă stîncile. O voce ca un susur subţine? Nici măcar atît!

Să revenim la operaţie. (https://pasareaphoenixremixed.wordpress.com/2012/02/23/demonul-cu-fata-alba-4/) Trebuie să mărturisesc că nu mi-a fost frică, cu toate că aveam oroare de operaţii, de mersul la doctor şi toate astea. Nu voiam să am de-a face cu sistemul! Cu toate astea cînd am decis în favoarea operaţiei mi-am pus întrebarea: Care este rostul operaţiei în afara faptului că încearcă să îmi rezolve o problemă de sănătate? Răspunsul a fost unul simplu: mă duc la spital ca martor a lui Isus Cristos. Discret dar activ, cred că am reuşit în această menire. Scopul meu nu e fost să ţip, ci să ajut, nu să critic, ci să alin. Am făcut tot ce am putut pentru cei de lîngă mine pentru că am zis că în acel spital eu sunt omul lui Dumnezeu. Mai erau şi alţii, unii pe care i-am cunoscut, probabil că erau şi mai mulţi decît vedeam eu. Nu eram singur. Şi ăsta era un sentiment reconfortant. La un moment dat uşa de salon s-a deschis şi a intrat un preot ortodox care s-a prezentat întrebînd dacă are cineva nevoie de el. În salon eram un maghiar, un baptist şi un fost cadru din trupele trupele speciale. N-a nimerit-o. Nu totdeauna au succes profesioniştii. Te pune pe gînduri…

Apoi ce am învăţat, a fost să mă bucur de fiecare zi. Pentru unii poate părea o zi urîtă. Pentru mine era o zi! Orice zi este frumoasă. Practic pentru mine există doar azi!

În postul următor cîteva fragmente din jurnalul de spital.

10 comentarii la “Demonul cu faţa albă (5)

  1. V-am citit până acilea pe sărite, dar n-ar fi rău să dați link-uri și la postările anterioare (mai ales la episoadele 1 și 2), ca să fie mai ușor de parcurs textele.

    În rest, la chestii de felul acesta am o reacție care se traduce cam așa: mai bine tac și îmi țiu gura.

  2. am dat like la toate postarile cu Demonul cu fata alba pt ca-mi era greu sa spun ceva. Astept cu curiozitate aproape infantila Jurnalul. Si va pozitionez in Blogg&Roll (vorba lui Dyo)

  3. Sandu!!! Dragule, imi pare rau ca am aflat doar acum despre ceea ce se intampla cu tine… Te asigur de toata dragostea si consideratia mea. Te voi aminti in rugaciunile mele! Pot sa te asigur ca ceea ce ai de oferit „dupa”…, afecteaza oameni pentru care NU erai calificat ” inainte”. SI crede-ma (asa cum bine o stii…) este mare nevoie de tine!!! Haaa! Cu El, ceea ce urmeaza este MULT mai implinitor! Multa Multa dragoste tie si familiei! Vasile Bunta
    P.S.: daca nu e prea mult, m-as bucura enorm de un mic rand de la tine…(in orice forma vine)

      • Sunt in Strasburg, Ohio, CRESTEM, si pentru prima data, de aproximativ 5 ani, sunt exact in locul in care Tatal ma vrea. Planurile Lui cu mine se implinesc deoarece SUNT DISPONIBIL (prima conditie necesara in context constient..) Va port in rugaciunile mele in continuare!!! Ce simt sa iti spun, este, sa incerci sa dai la o parte toata toxicitatea acumulata in sistemul prin care „privesti” societatea laica si religioasa din jur, pentru ca si „ei” (cu totii…) reactioneaza de multe ori afectati de ranile personale, fiind la randul lor victime… Ceea ce ai tu de oferit, claritatea in gandire, determinarea de a gasi adevarul indiferent de consecinte, si dorinta de a schimba REAL pe cei din jur in mai bine, sunt calitati cu care esti DARUIT de TATAL si EL are asteptari. Sunt convins ca razultatele din viitor vor umbri din greu ceea ce ai facut pana acum. Fii pregatit sa fii surprins, si singura tabara care trebuie sa se teama… este „cealalta”. Multe Multe binecuvantari!!! Nu uita SA IUBESTI NECONDITIONAT…, si mai ales pe cei care te urasc si lucreaza sa te distruga! P.S.: Care e adresa ta de E-mail?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s