Minunea care nu a mai venit


Cu toate că cei mai înverşunaţi atei nu cred în minuni, toată lumea aşteaptă, cel puţin o dată-n viaţă să aibă parte de o minune. Ne-am  obişnuit să folosim minunea pentru a exprima ceva foarte plăcut dar neobişnuit aşa că multe ori îi auzim pe semenii noştri spunînd că ceva a fost „Minunat!”

Dar dincolo de asta au existat şi există minuni care nu se mai produc sau care nu vin. E caraghioasă exprimarea, dar asta e realitatea. Începînd din Eden, cînd Adam şi Eva ar fi vrut să aibă parte de o minune, să dea timpul înapoi, pînă la Iuda care ar fi vrut să oprească răstignirea prin minunea coborîrii legiunilor de îngeri, începutul apocalipsei şi a împărăţiei de 1000 de ani cu Isus ca împărat a lui Israel.

Dar, există minuni pe care le aşteptăm azi şi le aşteptăm degeaba. Eram copil cînd mi-am dorit să se producă o minune şi să se dărîme spitalul de copii ca să nu mai fiu internat. Spitalul e şi acum în acelaşi loc. Am iubit o fată frumoasă şi deşteaptă şi am aşteptat o minune ca să fim împreună. Culmea că am ajuns împreună. Dar n-a fost o minune. A fost o minune că nu m-am însurat cu ea. Dar dincolo de minunile aşteptate şi întîmplate, fiecare avem experienţe de acest gen, în cele mai diverse domenii. Pentru că trăim gîndind astfel sau pentru că Dumnezeu vrea să ne facă o surpriză?

Radu nu a mai apucat minunea care o aştepta, atît el cît şi noi.

Dar asta nu ne face să nu mai credem că Domnul nu mai are alte minuni pentru noi! Dacă Dumnezeu e Dumnezeu şi e viu, minunile sale vor fi ele vii!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s