Definiţie (1)


Cum tot am observat că cele ce le fac, spun sau chiar gîndesc sunt interpretate pe dos, ba pentru că mi se atribuie afirmaţii şi fapte ce nu au nici o legătură cu mine, am decis să deschid o nouă şi nemaivăzută rubrică în blogăreala creştină şi ne. Deci, de azi încolo voi da definiţii, de o să mă pomenitzi! Să sperăm că nu ajung prea repede la Pomenirea, unul dintre cimitirele Aradului!

Deci azi de dimineaţă (sper că va fi o zi prolifică) pe feisbuc, am dat definiţia fumătorului şi ca atare menţionez  la data de 4 iunie, ziua debarcării în Normandia, că în jurul orelor 8 şi multe minute, spre 9 fără puţine minute am scris:

fumătorii: leizi kamicaze.

Adecă, să mă şi să vă esplic, una bucată fumător sau fumătoare se califică ca (cacografie intenţionată, nu fluieraţi!) şi neşte sinucigashi lenţi, aidoma piloţilor japonezi de prin deceniul cinci ce dădeau cu avionu în bărcile americanilor şi mureau cu dushmanu de gît. Fumătorii mor încet deci se sinucid lent, aşa că io zic că în viziunea pe care o mărturisesc, ei şi ele sunt neşte kamikaze leneşi. Dacă ar fi mai rapizi ar recurge la alte mijloace mai eficiente! Duşmanu suntem noi ăştia de nu fumăm şi ei vor să ne ia cu ei prin fumatul pasiv.

Să tragem în iei cu ante-aerianu ca americanu să moară mai repede şi noi să murim mai lent ca iei!

PS Am stîrnit o lacrimă în colţul buzei sau un surîs în colţul okiului? Dacă nu, propuneţi definitzii!

11 comentarii la “Definiţie (1)

 1. astept noul phoenixdex… cu nerabdare. Nu gasesc definitia la urmatoarele cuvinte: pastor, ŢEH2O, bârfă, minciună, Comunitatea Baptista … si lista continua. Caut sponsori daca vrei sa publici lucrarea.

 2. „Fumătorul” este acel filtrul eco şi bio logic ataşat la capătul stins al ţigării în vederea purificării fumului prin depunere controlată de gudroane şi toxine în plămâni de unică folosinţă. Întreţinerea stării de funcţionare a filtrelor, ca la orice produs bio şi eco, este foarte scumpă şi se efectuează în spitale, sanatorii şi ambulatorii cheltuitorii.

   • OK, pot să scriu eu cotorul şi Coperta IV. Propun să-l numim pe Romeo Mare Casier Fără Cazier. Iar pe Dyo, diortositor – mai ales că s-a corectat ultrarapid la chestia cu „ca şi evanghelic”. Ca virgulă catolic aveam o problemă cu asemenea exprimare. Ţi-aş sugera să-l îndupleci pentru Imprimatur pe pastorul lor din Cicir, ar fi un prim pas spre împăcarea cu sine. Teofil rămâne critic orice-am face, deci ne putem pocăi înainte de lansare.

   • cazierul meu nu e curat la comunitatea baptista… asa ca functia … cade …oricum ma simt onorat.

   • korect… ăsta e farmecul creștinismului … nu avem cazier … iar celor care ni-l cer … trebuie doar să le zâmbim … ei nu au înțeles nimic … și nici nu trăiesc nimic relevant

 3. Să continui pe același ton. Unii vor spune că oricum trebuie să mergem la Domnul, că doar nu prindem rădăcini aci! 🙂 De acord cu tine Alexandru în ce privește cu sinucigașa țigară. Tot ce face inimii țigara nici Dumnezeu nu mai vindecă. E bine să te lași cât mai timpuriu însă răul ce ți l-a pricinuit rămâne acolo, treaba e ireversibilă din păcate.
  Cunosc un pacient care e pocăit și a pățit cu inima ca unul duhănaș, cu toate că săracu n-a pus în viața lui mâna pe o țigară. Viața e lipsită de matematică.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s