Experiența morții clinice


sursa: http://astralsociety.net/a-friends-near-death-experience/

Un prieten foarte ateu mi-a trimis un articol din Daily Mail referitor la explicațiile științifice referitoare la experieța morții clinice http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2390236/Near-death-experiences-explained-Surge-brain-activity-trigger-paranormal-visions.html  Ba chiar și Yahoo (http://uk.news.yahoo.com/paranormal-death-experiences-explained-204403437.html#x9E0K4J) ne spune că creierul șobolanilor aflați în moarte clinică prezintă urme de activitate. (Faine de surse de informație!) Cine știe, poate totuși există și un rai al șobolanilor, nu? Mai ales dacă caracterizezi acest domeniu ca fiind paranormal…

Chestiunea în sine e veche, eu dat de ea în urmă cu cel puțin 10 ani. Era într-unul dintre cursurile de la facultatea de psihologie a Danei, soția mea. Dacă creierul se răcește și este tot mai puțin oxigenat apare fenomenul de tunel. Acesta a fost indus subiecților voluntari humani. Subiecții au revenit ulterior la normal. Nimeni nu a văzut îngeri sau cel puțin acel experiment nu pomenea de așa ceva. Toate bune. Mi se pare firesc, normal. De ce ar trebui să vadă îngeri cineva dacă are mai puțin oxigen și îi este și frig? Dacă s-ar întîmpla așa s-ar duce pe apa sîmbetei toate drogurile și s-ar demola bisericile să fie construite altele mai mari. Adică nu numai bisericile, ci toate clădirile cu destinație religioasă. Țara Sfîntă ar fi fost undeva pe la Cercul polar de nord și probabil că urșii polari, focile, ba chiar și vulpile polare ar avea habar de fenomenul ăsta… Ba vulpile chiar ar avea viziuni!

Lăsînd gluma la o parte, cred că experimentul vrea să spună că Dumnezeu nu există, că toți exaltații n-au văzut nimic, ci au trecut prin experințe ce pot fi induse și explicate… științific. Fain-frumos? Nu!

N-am eu chef de apologetică, că doar n-o să-l apăr pe Alah și pe Mohamed ca musulmanu înfocat. Dar se cuvin cîteva explicații. Eu le-am găsit acum 10 ani.

În primul rînd de ce unii dintre cei ce pomenesc de experiențe în afară din trup menționează evenimente la care au fost martori deși se desfășurau la mulți kilometri distanță? În al doilea rînd, de ce cei ce văd îngeri sunt de multe ori scăpați dintr-un pericol de moarte, de o boală sau accident sau află lucruri pe care nu le-ar putea afla în mod normal? Imaginația poate juca un rol, dar legătura dintre ceea ce au văzut și realitate nu pare să justifice o explicație științifică, adică repetarea experienței în aceleași condiții, nici improbabilitatea existenței unei lumi spirituale. Vezi, printre altele, experiențele lui Ioan Gabor.

Apoi mai există unele fenomene apropiate morții ce au legătură cu experiențe așa-zise paranormale, dar nu au putut fi induse. De exemplu, de unde le vine unora, cînd sunt pe moarte, să vadă pe cineva care se tot învîrte pe lîngă de parcă vrea să-i prindă? De ce unii cînd mor spun că a venit cineva după ei și țipă să nu fie lăsați pe mîinile acelor creaturi? Să existe și un iad al șobolanilor? Cine știe, poate chiar un purgatoriu. Depide dacă șobolanul e catolic sau nu.

Mă aștept ca în curînd știința să ne facă legătura cu o lume și mai paranormală, de vreme ce fizica a demonstrat existența a unui infinit de universuri paralele, în care să luăm legătură cu ființe din alte dimensiuni, cu, cine știe, cei ce au murit dej… A, aici nu merge, că dacă spunem că există suflet, trebuie să recunoaștem și alte chestii! Dar, în situația în care planeta și omul nu mai au soluții pentru problemele vitale, în curînd știința ne va prezenta un salvator, o soluție și o alternativă la viața asta.

Cu ce a venit șarpele prima dată? Cu momeala că vom fi ca Dumnezeu. Acum știm binele și știm răul. Și le facem pe dos. O să apară o nouă variantă?

2 comentarii la “Experiența morții clinice

  1. Pe mine n-au cum să mă convingă asemenea demostratii speculative, am trăit câteva experienţe, nu pot să mi le explic şi nici nu vreau să mi le explic, le iau aşa cum sunt, ca făcând şi ele parte din viaţă, poate le voi înţelege cândva, nu-i nicio pagubă nici dacă nu le voi pricepe, vreau să las doar ca mărturie câteva clipe din ultima zi a tatălui meu pe acest pământ:

    Simţea că va muri cu toate că noi am încercat să nu-i spunem pentru că îl vedeam cât e de nepregătit, cât de tare se temea de fatalitate, cât de mult îşi dorea să se vindece! Nu puteam să-i spunem niciunul, nici eu nici fratele meu, cât despre maica-mea, n-ar fi avut de unde să aibă o asemenea putere ! În seara dinaintea petrecerii lui din această lume s-a întâmplat ceva inexplicabil, mama a fost de faţă , ea ne-a povestit. Dintr-odată , aşa din senin, a devenit liniştit si a rostit de câteva ori două cuvinte:
    – Maică , vin …
    Spre dimineaţă i-a făcut semn mamei să nu mai stea de veghe si să se culce, mama a adormit pentru că era extenuată, între timp el s-a dus la mama lui, discret aşa cum i-a fost intreaga viaţă …

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s