4 comentarii la “Aproapele meu? Dar cine e aproapele meu?

 1. Se ia in deradere o asemenea atitudine pentru ca o asemenea atitudine sperie, asemenea oameni inca nu sunt incadrati in sistem, modul lor de-a se manifesta incalca grav regulile sistemului. O religie trebuie sa fie sterila, ei bine aceste pelerinaje sunt ca spanu-n ochi, chiar daca se duc sa se-nchine la totem, se duc iar pentru aceasta trebuie discreditati.

  • normal.
   îmi aduc aminte că în istoria lui ioan vodă-cel-cumplit sau cea a lui mihai-vodă viteazul, cînd în noaptea dinaintea înfruntării oștile creștine și musulmane strigau în noapte una isus, isus și cealaltă allah, allah. redus un pic la esență era tot un fel de pelerinaj, numai că din ăla mulți se jertfeau și nu mai se întorceau acasă. mă întreb cînd se va întîmpla ceva uluitor, demn de isus, de dumnezeu, la un astfel de pelerinaj. o tulburare a apelor, o vindecare a unuia ce nu poate să atingă racla?
   asta aștept și de la ierarhii ce sunt prezenți. și atunci pot să spună și politicienii, și jandarmii și comercianții aidoma celor ce veneau la ioan botezătorul de spaima judecății.
   la atîta credință., aș aștepta atîta minune!
   am așteptări prea mari?

 2. Sa fiti convins, domnule profesor, ca se intampla minuni dar discrete, unii le numesc concursuri de imrejurari. Interesanta expresie, pentru mine e un fel al lui Dumnezeu de-a ramane in anonimat! S-au intamplat si-atunci, si-atunci s-au impartit oamenii in doua tabere, cei care credeau si cei care nu credeau chiar daca au vazurt.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s