Un cititor întreabă: E păcat să ai blog?


sursa:http://www.youtube.com/watch?v=aDLWbBrvA40

În lumea virtuală este posibil orice. Mai ales ce nu este posibil în lumea reală. De aceea și cititorul nostru a întrebat, mai într-o doară (O să-l doară?) dacă e păcat să ai blog. Păi să-i răspundem să nu stea-n cumpănă că doar n-o fi Van Damme și să nu fie ispitit că poate se ține de mult și nu vrem să i se întîmple ceva.

Deci, da. Deci este păcat să ai blog. (Și să dai blog.) Dacă te apuci să scrii pe el tîmpenii. Mai bine scrii lucruri ce nu le citește nimeni și așa nu mai păcătuiești …decît cu mintea. Și evident nu-ți aduni sudalme, gînduri sinucigașe, violente și agresive ce-i pot face pe unii creștini să calce-n păcate ca Nică-n strackini. Sau să vrea să te linșeze public sau cu martori. Pe bune.

Da, da, da. De trei ori da. Ce zic eu trei, de șapte ori da. Să fie perfect. Să fie mai mult ca perfectu. Sau prefectu, n-am eu timp de astea, că tocmai scriu pe blog. E păcatul păcatelor că nimeni sau aproape nimeni nu poate să te oprească. Decît pana de curent, de inspirație, copilul ce plînge că nu i-ai schimbat scutecul de aseară și porcu ce guiță că l-ai trecut pe post de ascet. În rest, dacă giobu și enspirația-ți permite, dacă soția-i la cumpărături și copiii la școală,  dacă n-ai mîinile retezate sub picioare, dacă mai ai limbă, nas, barbă sau altceva cu ce poți tasta, poți păcătui cu blogu. Că blogu, ca și Dumnezeu, înghite orice. N-are limită, de parcă-i infinit! Și omniprezent. Nu. Asta nu. Cred că asta se referă la altceva…

Dar dacă ai păcătuit nu o să fii amendat ca pe feisbic cu interdicție. Dimpotrivă, toți nebunii o să dea buzna. Să te mustre. Să te jupuie de viu sau de mort. Să te îndrume sau să te zugrume. Alege tu varianta și mai scrie ceva. Să rîdă de tine. N-o să plîngă nimeni cu tine, fii pe pace.

Ei și acum dacă tot a întrebat cititoru dacă e păcat să ai blog, să-i și răspundem: NU! Nu-i păcat, că n-ai furat, n-ai dat foc la casa nimănui, n-ai furat nevasta nimănui și nici nu ți-ai făcut cruce invers cu limba. Nu-i păcat că blogu nu-i biserică, dar mai sunt unii care au inventat cele zece porunci ale blogului. Da nu-ți fă procese de conștiință. Ce e blog ca bolgu trece și mîine se uită. Dar nu e adevărat și că blog la blog nu scoate oky. Dimpotrivă! Nu-i nevoie să ai un cap rotund sau unul mai colțuros pentru așa ceva. Aici nu merge cu țandura și bîrna, ci cu laicurile, stelele, comenturile și accesările. Și nu știu dacă e mai ferice să dai decît să primești. Depinde cine ce-ți dă.

Păcatul pîndește, dar tu trebuie să-l trimiți în spam. N-are grijă de el îngerul Akismet.

De Alexandru Nădăban Publicat în Ştiri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s