Faima


Sunt și eu un ipocrit ca oricare altul.De aceea nu vreau să fiu faimos. Dar ce bine a fost cînd eram! Sau cînd voi mai fi. Faima e molipsitoare. E mirosul succesului. E foșnetul banilor. E torsul unei mașini ce nu ți-o poți permite. E spațiul, lumina și comfortul casei pe care o vezi doar în filme. E vacanța ce n-ai avut-o niciodată. E comoara pe care o cauți toată viața, dar la care s-ar putea să n-ajungi niciodată. E… vis de copil. Chiar la bătrînețe.

E mult. E puțin. E accidentală. E programată. E invidiată. E urîtă. Doamne, ce mult aș vrea s-o urăsc!

Dar nu mă caută. Sau dacă mă caută, nu mă găsește. Săraca! O fi greșit adresa. Nu știe unde m-am mutat sau… i s-au terminat banii de taxi.

Sau e tristă sau poate șade-ntr-un colț cu capu-n palme, lamentîndu-se. Poate e-n depresie. Aș vrea s-o ajut. S-o caut. S-o recuperez.

Dacă e nevoie, o iau cu forța. O fentez! Îi pun pistolu la tîmplă. Sper să fie rațională. Ca mine. Să nu facă vreo boacănă!

Stai. Staaai! Nuuu!

Ah, n-a fost vina mea! Nu. N-am împins-o eu… Ea a…

Las…

S-a dus.

Am plecat și eu. Vă las. N-am vrut decît un pic de faimă… Mai vrea și altcineva?

Ce sunteți așa tăcuți că doar n-a murit nimeni. Nu?

Morala: adu-ți aminte pe cine ai călcat în picioare pentru un pic de faimă. Și l-ai călcat tare!

7 comentarii la “Faima

  1. Chiar e greu sa fii unul dintre cei multi … ce bine-ar fi sa fii unul la care sa se uite cu admiratie cei multi ! Modestia e caracteristica doar caracterelor puternice( sa-mi fie iertata exprimarea tautologica dar vreau sa-i ramana amprenta in minte celui care citeste).

  2. Chiar am avut norocul sa intalnesc cu adevarat oameni mari modesti , chiar oameni bogati modesti. Nu intelegeam cum intr-un om poate sa se armonizeze modestia cu autoritatea, sau cu opulenta? Dar am inteles, am inteles intalnindu-i pe ei! Am avut un profesor de Istoria Bisericii Universale, s-a dus la Dumnezeu , era prieten cu Episcopul Angliei, avea nu stiu cati prieteni in Camera Lorzilor, el era cunoscul in lume, afost nu stiu cati ani translatorul Patriarhului, era vicepresedinte in Consiliul Mondial Ecumenic, si statea intr-un apartament cu doua camere din Sibiu. Putea sa aiba orice dar nu-i trebuia. Am plans cand am auzit ca a murit…

  3. Faima personalitatii se poate obtine in aceasta lume prin multe calitati ,dar sa nu uitam ca cei faimosi in puterea mindriei repede cad si au regrete mari pe urma in viata .E bine sa detii o faima buna ,exemplara dar mereu sa fii smerit in viata ,fiindca ai mult de castigat .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s