Exploatez, profit, mă dezvolt


sursa: http://www.erescue.ca/outsourcing/

În ultimii ani s-a împămîntenit o litanie foarte periculoasă. Mai ales la nivel personal. Ea se manifestă în multe straturi ale societății noastre, chiar în unele în care n-ar fi trebuit să o practice. Se aude mantra profitului. Cu cît mai imediat, cu atît mai bine.

Ne-am săturat de stat la coadă. Ne-am săturat să flămînzim. Ne-am săturat să profite alții de noi. Ne-am săturat să facem economie. Ne-am săturat să nu fim primii. Ne-am săturat să facem doar ce trebuie. Ne-am săturat să ne spună alții ce să facem. Clar!!!

Nimeni nu mai are chef să se sacrifice. Toată lumea vrea să exploateze oportunitățile ivite. Toată lumea vrea să profite de situațiile apărute. Toată lumea vrea să se dezvolte.

Doar nu suntem proști! Nu mai e la modă să lăsăm pe altcineva în față. Nu mai e la modă să așteptăm următorul autobuz. Nu mai e la modă să înghițim în sec. Vrem totul, acum, aici! Ne trăim viitorul în prezent fără nici o jenă față de trecut. Timpul zboară!

Și toate astea în contextul abundenței. Oare ce s-ar întîmpla dacă ne-am întoarce la vremurile dinainte de 1990? Mai calm fraților că nu dau turcii!

 

Un comentariu la “Exploatez, profit, mă dezvolt

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s