Minunea ca mod de viață


sursa:http://www.stockingblue.com/2600/ten-best-snow-cartoons-in-the-new-yorker/

Un oarecare mahăr penti (cum scrie în Charismamagazine) din SUA zice că e pe marginea unei minuni în ce privește refacerea legăturii cu soția, ce avusese deja mai multe aventuri extraconjugale în timp ce el se căznea în beneficiul bisericii. O chestie de prin 2004.

Dă el pe Facebook să știe toată suflarea: “Today we turn our attention to reconciling our marriage. We believe that God has a miracle for us. I ask you to pray as we realize we have not chosen the easy route. Our desire is that somehow God receive glory out of our most difficult times.

O enoriașă ce se rugase pentru asta cînd el abandonase deja proiectul reconcilierii se manifestă pe pagina lui de feisbuc cam așa: …God is not in the business of destroying marriages. He is restoring what the devil is working overtime to destroy but in the name of Jesus I declare Gods plans will prevail!!!!”

Deci să vedem: Dumnezeu și-a luat un job. El este angajat în a restaura ceea ce dracu strică la greu. Cum s-ar zice, săracu God, abia mai prididește să facă față cu reparațiile. Dracu lucrează peste program (probabil că se scoală cu o oră mai devreme ca să lucreze 25 de ore din 24!), iar în cazul de față pastoru crede că God are pregătit un miracol. Ce mișto! Dracu se spetește, God repară full-time și deodată dacă băiatu în cauză crede (oare ce?), se infiltrează o minune. Super cul! Și nu-i calea cea mai ușoară, zice tot el. Deci și la minune se muncește. Ce ți-e și cu minunile astea obositoare!

Io n-am auzit, n-am pățit, n-am martorit o minune în crescendo: adecă ai nevoie de ea, o bănuiești, o cultivi, o uzi, o sapi, o lucrezi în avanpremieră cîțiva ani și apoi PUF!!! – minunea apare împinsă de resortul dumnezeiesc?

Dar dacă se greșește? Dacă minunea nu se realizează… Io bănuiesc că nu și-ar face omul reclamă la minune dacă n-ar fi sigur de ea. Că altfel îi bai. Chiar mă întreb de exemplu:

– De ce o fi avut nevoie Isus et co de bani?

– Ca să-l copteze pe Iuda, deșteptule!

– Păi, Iuda a venit înaintea banilor.

– Și n-ai auzit de predestinare???

– Aha… Deci, minunile sunt predestinate?

– N-ai priceput nimic liberalule, necredinciosule, apostatule!

– Da dacă declarăm în numele lui Isus că planurile sale vor birui, de ce mai e nevoie de minuni?

– Să crezi tu deșteptule!

– Da planurile lui Dumnezeu nu sunt infailibile?

– Da ce? Crezi că Dumnezeu e papa de la Roma? N-ai priceput nimic. Și dracu intră-n plan.

– M-ai pierdut! Deci minunile sunt predestinate în plan, noi trebuie să le accesăm ca pe fondurile europene?

– Cam așa. Uf, greu te dai!

– Mă tot gîndesc cum Isus putea s-o ducă tot într-o minune. Minunea ca… stil de viață. Miracle worker. Mentalist. Iluzionist.

– Ești iremediabil. Ești… Pleacă!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s