Ce n-are românu și are englezu…


sursa:http://www.pinterest.com/pin/255790453807553462/

Pe vremea antikității, pe cînd îmi făceam studiile în teologie mă întrebară inglejii (prieteni buni) ce-aș vrea să iau dă la iei dîn țară cînd o-i mere acasă. Capkană! M-am scobit un pik în dinți, s-au scobit și ei, am mestecat un ceai pe măsele și le-am servit-o filozofic cu iz de teologie pragmatică meid in iuchei: Some people… Ei au rămas pe gînduri, eu am rămas mai departe pe canapeaua lor de piele dă bovine bine tăbăcite.

N-am reușit să iau cu mine în valize nește ingleji, dar la vremea aia n-ar fi stricat… Încă mai poposeau minerii prin București.

În contextul de azi, al bumbăcelii din Ucraina, a celei prin care am trecut și eu în România (noroc că n-am ieșit bumbăcit) și așa în contextului vieții, m-am tot întrebat ce are englezu și n-are românu, și ar vrea să aibă. La englezi am fost uimit de tenacitatea lor. Măi, cînd jucau fotbal luptau și cu dinții, ca bosniacii pe vremea lui Pazvante Chiorul ce foloseau pe lîngă multe arme și dentiția proprie. Ceea ce noi nu prea avem. Nu dinți, tenacitate.

Mi se pare mie sau pe lîngă tenacitatea asta ne lipsesc și nouă niște oameni? Nu că am avea puțini, dar ăștia de-i avem nu le trebe la nima. Sec! Nu merită să aducem nici de la ei, că și p-acolo politicienii enbelzează bani de la stat și alte cele, ca-ntr-o democrație adevărată.

Cum se-nvață tenacitatea asta? Te naști cu ea? Așa mi-ar place o mămăligă mai tenace! Că tot vin alegerile.

 

 

2 comentarii la “Ce n-are românu și are englezu…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s