Și la stînga și la dreapta, hop ș-așa!


sursa:http://bonneber.over-blog.com/article-psaume-82-63296592.html

E clar că nu trebuie să știe stînga ce face dreapta. Și că oricum stînga face la stînga și dreapta la dreapta. Dar cu toate astea USL face la stînga cu dreapta (PNL) și dreapta joacă bătuta pe loc cu stînga (PSD).

De cînd cu venirea comuniștilor la puțină putere, apoi la putere și apoi numai ei la putere, s-a jucat cartea alianțelor după 23 august 1944. Ne-au făcut praf țara și poporul cu politica dusă în numele unor ideologi ce nu mergeau. Sau mergea una, dar numai dacă era sprijinită de forța muscalilor. Apoi știți ce-a urmat din 89 încoace.

Poate n-ar fi așa de rău sau ca să fiu mai pozitiv, ar fi așa de bine dacă în România ar funcționa justiția. Oarbă, dar nepartinică, neatîrnată, nevîndută. Mă refer politic. Accept derapajele unor judecători ce iau mită. Ăștia ar lua mită indiferent de culoarea politică a celor ce guvernează. Nu ar trebui să ia mită, dar se mai întîmplă… Atîta timp cît nu e un fenomen generalizat în toată justiția, e ochei. Baiu e cînd e brambura toată justiția și nu vezi că se face dreptate în țară. De ce se spune că justiția este a doua putere în stat? Aș vrea să se vadă. După legislativ, înaintea executivului și a celei de-a patra, presa ar trebui să fie justiția.

M-am săturat să pierdem procese ca stat. E clar că trebuie schimbate legile ce nu sunt bune. Așa e cu legea primei înmatriculări, a taxei de timbru verde sau cum s-ar mai numi. La fel cu retrocedările. La fel cu falimentul. Și alte cele.

Indiferent cine guvernează țara asta ar trebui să spună stop și să facă o mare și adîncă reformă în justiție. Cu orice preț. Dacă ar face asta cu siguranță ar cîștiga alegerile. E ceva ce îți spune bunul simț. Dacă vrei să îndrepți relele dintr-o țară, trebuie ca mai întîi să faci să funcționeze justiția. Au deraiat-o comuniștii, să o pună cineva înapoi pe calea cea bună. E cel mai simplu, nu trebuie investiții. Pleacă de la simplul principiu al dreptății. M-aș aștepta ca asta să se întîmple într-o țară ce zice că există Dumnezeu.

Stop la bătuta pe loc, la hora-n bătătură și hai la justiție. Adică la fata aia legată la ochi ce are o balanță-n mînuță și sabie-n cealaltă. Hai să nu ne mai jucăm dea baba-oarba cu fetița asta. Nu de alta, dar cu justiția în halul ăsta parcă sabia ei e sabia lui Damocles. Ăsta suspans!

Wiki, cea care le știe pe toate ne povestește că „Încercând sa-și lingușească regele, Damocles a exclamat în fața acestuia ca Dionisos este extrem de norocos să aibă atâta putere și autoritate și să fie înconjurat de atâta măreție. Pentru a-i arăta că există și un revers al medaliei, Dionisos se oferă sa facă schimb cu Damocles pentru ca acesta să poată experimenta el însuși acest mare privilegiu de a fi rege. Damocles acceptă repede și cu lacomie propunerea regelui. Damocles se așează pe tronul regelui înconjurat de întreg luxul, dar Dionisos aranjează ca o sabie imensă să fie agățată deasupra tronului al cărei mâner atârna doar de un fir de păr din coada unui cal. Damocles sfârșește rugându-l pe despot să fie scutit de această experiență deoarece nu își mai dorește să fie atât de norocos.”

Dacă politicienii ăștia se vor mai hori mult și la stînga și la dreapta sau dacă vor mai juca bătuta pe loc s-ar putea ca firul de păr să cedeze. Nu ști ce se-ntîmplă… Și cineva va avea de suferit.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s