Cum să te ferești de psihopați? (1)


sursa:http://www.peace-files.com/ALCATRAS/00_E-Third_Part_2.html

Martha Stout a scris Psihopatul de alături. Cum să-l recunoști și să te aperi de el. Ea propune 13 reguli pentru a te opune psihopaților în viața de zi cu zi.

1. Trebuie să accepți că unii oameni nu au conștiință. Din păcate acești oameni pot să pretindă că sunt buni credincioși.

2. Cînd intri în conflict cu propriul tău instinct și rolul pe care îl joacă cineva, fie el/ea, medic, educator, conducător, iubitor de animale, umanist, părinte –  lasă instinctul să te ghideze. Instinctul te ferește de influențele malefice ale unor personaje ce pretind că au dreptate și spusele/faptele lor nu sunt contestate. Același lucru este valabil și în cazul în care persoana are înclinații religioase și este pastor, preot, episcop, mulah sau guru.

3. Cînd intri într-o nouă relație, indiferent de natura ei, aplica Regula de Trei la revendicările, promisiunile, responsabilitățile cuiva. Prima dată cînd se întîmplă poate fi o neînțelegere. A doua o greșeală gravă. A treia îți spune că ai de-a face cu un mincinos, înșelăciunea fiind esența comportamentului lipsit de conștiință. Plecarea este mai ieftină decît suferința rămînerii în acea relație. Nu-ți încredința propriile comori (banii, munca, secretele, afecțiunea) unui om pe care l-ai prins de trei ori cu minciuna.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s