Naționalitățile și inter-naționalitățile lui Putin


sursa:http://www.lindsayfincher.com/putin-cartoons.html

Mai cu ceva timp în urmă mă contram cu cineva pe feisbuc pe o poză în care Putin texta că naționalitățile sau minoritățile să tacă din gură că nu sunt la ele în țară. Parcă era ceva în legătură cu islamiștii. Tare! Nu știu dacă o fi spus Puti așa ceva, dar asta pretindea colajul. Cu alte cuvinte, cei ce dădeau liche și șeă musteau de patriotism românesc. Eu nu. Nu pentru că nu îmi place Putin, acest aranjeor în gheimul uite-președintele-uite-prim-ministrul. Acest șantajist cu gaze.

În primul rînd cred că toți oamenii au dreptul să se exprime, fie ei chiar minorități. Vorba Vechiului Testament: să te porți bine cu străinul din țara ta că și tu ai fost străin odată. Și aici cred că se scurcircuitează unii concetățeni la logică. Noi n-am fost niciodată străini în țara noastră, așa că n-avem domle milă de ăștia micii și străinii ce vreau drepturi la noi acasă!

Și acum uite că s-a mai ivit una, două chestii noi și periculoase!

Prima: adio limbi regionale în Ucraina. Cum și româna? Și Limba moldovenească? ȘI, ce mai în sus-și-n-jos! No acum îi bai! Serios? Dar nu ziceați voi că minoritățile mucles?

A doua: Putin, pe care-l iubeați ieri vrea să-și apere propria minoritate în Ucraina. CUM? Acum contează minoritățile? NU!!! Numai una. A SA!

Și uite așa comuniștii au intrat de cînd s-au auto-inventat în mai toate țările pentru a-și apăra minoritățile comuniste sau nu. Recitiți comunicatul dat la invadarea Poloniei în septembrie 1939. Nu mai putea Stalin de cetățenii polonezi vorbitori de limbă ucraineană! Apoi a pregătit un nou guvern finlandez. Dar nu i-a mers. Și așa mai departe… Să nu-l uităm pe Ianos Kadar ce în 1956 refugiat în estul Ungariei, la Szolnok parcă, cerea sprijinul trupelor sovietice. Pentru zdrobirea propriului popor fascist și reacționar chipurile.

Deci domnilor și doamnelor nu-l mai iubiți pe Putin. E doar un individ avid de putere. Nu clipește cînd lichidează pe cineva dacă interesele sale o cer. Și dacă mor mai mulți, ce contează? Cecenia? Georgia? Moldova? Ucraina?

Poate în curînd în Crimeea se va striga Putin și poporul rus libertate ne-au adus!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s