Și din nou homosexualii


sursa:http://www.gaywakefield.com/news/gay-danish-couples-win-right-to-marry-in-church%E2%80%8E/

Nu, nu sunt obsedat de homosexuali. Nici nu-i iubesc. E scăparea mea. Da știu cîțiva. De ce scriu despre ei? Pentru că a apărut vestea că în Danemarca s-a aprobat ca ei să se căsătorească în biserică. Asta vrea statul danez sau mai bine zis, poporul prin reprezentanții lui. Biserica nu prea vrea.

Biserica nu vrea nici la noi. La noi nu vrea nici poporul. La noi nu vreau nici aleșii poporului. La noi nu se vrea și gata.

Că de ce? Bănuiesc eu: că nu se cade. Că virgulă căsătoria, cununia, este ceva între un bărbat și o femeie. Un soț și o soție, un mire și o mireasă. Și despre asta vorbește și Dumnezeu.

De acord. În cazul ăsta refuzul bisericii s-ar putea axa pe faptul că în tradiția ei nu există ceea ce cer homosexualii. Și gata. Dar aici avem unele probleme. Biserica a acceptat atîtea compromisuri că nu mai contează încă unul. Nu se poate merge la cacialma. Este prea evident.

Apoi, nu biserica spune că suntem toți păcătoși? Și clerul și laicii. Care e diferența dintre un păcătos ce spune că e sfînt și unul ce spune că nu e sfînt? Preferința sa sexuală? Starea sa de păcătoșenie? În esență nu există o diferență între cei doi. Sau mai bine zis există doar diferența dintre vameșul ce se căia și fariseul ce se îndreptățea. Oare cei ce ajung la altar și sunt cununați, mire și mireasă, nu sunt păcătoși? Ba sunt, dar ne spunem unul altuia că nu sunt. Cu toate că credem doctrina păcatului original.

Și atunci cum rezolvăm homosexualitatea? Păi nu o rezolvăm. Asta-i. Mie mi se pare că în urmă cu cîțiva ani, prin 2001 sau cînd, ni s-a dat o perioadă de grație în legătură cu acest subiect. De la des-încriminarea relațiilor sexuale cu parteneri de același sex pînă acum biserica/bisericile au putut să activeze, să investească, să evanghelizeze sau să-i cîștige pentru Hristos pe acei păcătoși declarați legali prin lege. Dar n-a făcut-o. Cine-i de vină?

Există o paralelă între invazia musulmană și decăderea creștinismului după secolul VIII și răspîndirea curentului gay și decăderea creștinismului contemporan. În ambele cazuri biserica nu a făcut ce trebuia. Din proprie inițiativă biserica și-a schimbat obiectivul. Păcatul este devierea de la traiectorie, așa cum o săgeată deviază și nu-și mai atinge ținta. Cine a deviat mai tare în cazul ăsta?

Avram a negociat pentru Sodoma și Gomora. Eu n-am fost acolo, dar nici nu cred că am negociat ceva cu Dumnezeu. Ei? Voi?

4 comentarii la “Și din nou homosexualii

    • dar totuși a negociat. ,,Vei nimici Tu oare şi pe cel bun împreună cu cel rău?„Poate că în mijlocul cetăţii sînt cincizeci de oameni buni: îi vei nimici oare şi pe ei, şi nu vei ierta locul acela din pricina celor cinci zeci de oameni buni, cari sînt în mijlocul ei?

  1. Nu prea se ingramadesc „sfintii” sa comenteze la astfel de subiecte. Si cand te gandesti ca oamenii acestia, care sunt, sic! semenii nostri, astia homosexualii, ar fi „publicul tinta” pentru vestirea Evangheliei. Adica daca avem convingerea ca ei sunt cei mai pacatosi dintre pacatosi, si daca Isus nu a venit „pentru cei neprihaniti, ci pentru cei pacatosi” nu ar trebui sa fie ei tinta perfecta in vestirea Evangheliei? Asa cum ai spus si tu, din momentul cand s-a dat liber acestor practici, Biserica ar fi trebuit sa vada in ei „holdele coapte gata pentru seceris”. Nici acum nu e prea tarziu, desi intotdeauna e prea tarziu, cand nu te impinge nimic sa faci ceva bun, ci doar latri. Anemia Bisericii…e aceeasi treaba ca in organism: niciodata nu ai sa vezi cat iti e de puternic sistemul imunitar daca nu te expui microbilor. Specialistii au tras concluzia ca frecventa ridicata a bolii Alzheimer e tocmai in tarile dezvoltate sau in curs de dezvoltare. Luptatorii pentru pastrarea „valorilor” Bisericii ar trebui sa se intrebe in ce masura departarea ei de „microbi” o va mai tine in picioare peste 10-20-30 de ani.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s