Un Occident decadent și imperialist


sursa:http://www.fotolog.com/brigadaroja/30625238/

Aceasta era poezia tinereții mele rostită în diferite variante și cu puține pauze de propaganda comunistă. Occidentul era al capitaliștilor, al exploatatorilor ce nu aveau liniște pînă nu ocupau sau distrugeau țara noastră, estul și măreața Uniune Sovietică. Ne împroșcau cu minciuni de la postul de radio Europa Liberă situat în Germania revanșardă, de la Vocea Americii și ne intoxicau tineretul cu Radio Luxemburg. Ba americanii ne și spionau. Le-au venit de hac rușii doborîndu-l pe spionul Gerry Powers, judecîndu-l și condamnîndu-l.

Filmele din Occident erau cenzurate să nu cumva încalce morala socialistă/comunistă. Muzica din Occident era dată cu lingurița, literatura decadentă pusă la secret în bibliotecile publice. Era o crimă să lauzi ceva din Occident.

Dar cu toate astea, n-am văzut nimic de prostă calitate din Occident. Se strecurau numai lucruri de cea mai bună calitate. N-am auzit ca cineva să fugă din Occident la noi, deși au existat naivi. Și n-am auzit ca cineva să fie împușcat pe graniță de grănicerii lor că ar fi fugit.

Spre deosebire de Occident, noi eram cinstiți, harnici și viteji. Uitam sau reinterpretam istoria ca să dovedim asta. Confiscam biblioteci care contraziceau linia oficială. Plăteam sau șantajam scriitori să scrie ce voiam noi. Făceam filme despre cît de bună era viața pe șantier, dar lichidam cetățeni români la canalul Dunăre Marea Neagră I, calea ferată Bumbești-Livezeni și prin alte locuri.

Cinstea se oprea la ușa secretarului de partid, a președintelui de sindicat, a Securității, în general, a oricărei instituții de stat supravegheate mai întîi de ruși. După ce am învățat cum se face nu am mai avut nevoie de ruși. Mergea și așa.

La est de noi, după război s-a inventat totul. Cum să spui altceva dacă rușii au cîștigat războiul? Noi am fost criminali, ei nu. Noi am fost agresori, ei nu. Că atunci eram cu Occidentul, capitaliștii, moșierii, chiaburii, popii, legionarii fasciști și intelectualii decăzuți.

Rușii au pus primul om pe orbită, rușii au cea mai mare hidrocentrală, cea mai mare oțelărie, Pobeda, Ceaika, Volga, Mosckvici-ul, Zisul și Gazul sunt cele mai bune mașini. Ij-ul cea mai bună motocicletă. Are și ataș! Literatura și știința sovietică sunt cele mai avansate din lume! Conștiința cetățeanului sovietic e cea mai avansată. Planul este îndeplinit și depășit numai de muncitorii sovietici ce trebuie imitați.

Exploatarea omului de către om a dispărut datorită Marei Revoluții Socialiste din Octombrie a cărei far călăuzitor a fost tovarășul V.I. Lenin. Mărețele realizări au fost posibile doar datorită învățăturilor lui Karl Marx și Friedrich Engels, ce i-au inspirat pe marii gînditori și eroi sovietici: I.V. Stalin, Buharin, Beria, Hrusciov, etc. Ca urmare partidul bolșevic conducătorul maselor populare, a muncitorilor și țăranilor este infailibil. El nu greșește niciodată și el ne va călăuzi către visul de aur al întregii omeniri: comunismul.

Vom lupta pentru pacea mondială ce va fi asigurată numai după ce ultimul stat capitalist va deveni comunist. În comunism fiecare va munci după posibilități și va primi după nevoile sale. Zilele Occidentului exploatator, putred, decadent și imperialist sunt numărate.

Trăiască lupta pentru pace!

3 comentarii la “Un Occident decadent și imperialist

  1. Am tot urmarit ceea ce ati postat referitor la tensiunea acumulata in acest colt de Europa . Alianta Nord Atlantica nu si-a prea facut temele , au vrut sa incolteasca ,,marele urs ” fara sa dispuna de logistica necesara !Marele Urs , de cand cu dizolvarea Uniunii si-a trimis ,,ursuletii ” in-afara si-au ajuns si acestia ursi puternici (il dam exemplu doar pe Abramovici). Practic , exact ca si SUA , si Rusia este un stat pilot de care incearca sa se foloseasca cativa … Asa a fost si-n cel de-al doilea razboi mondial , conflagratia a fost dictata de acei putini pentru a rezolva problemele celor multi …

    • spărgătorul de gheață a lui suvorov spune tot. îmi dau seama că datele de la suprafață sunt altele față de cele ascunse, dar nu mă pot abține… în afară de primul război mondial acum 100 de ani țara noastră nu a mai beneficiat de nimic bun. și atunci am fost pe locul 2 după serbia la pierderi per nr de locuitori.
      și după aia am demonstrat că suntem meschini, profitori și naționaliști. nu-i de mirare că am pierdut o bună parte din ce-am primit în 1940.

  2. Tot ati pomenit de cartea aia ! Trebuie sa fac neaparat rost de ea si voi face ! Am doua incepute acum , urmatoatea va fi ,,Spargatorul de Gheata „.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s