Telefonu cu cartelă, bomba… și kilotzii sau darul exagerării la români


sursa: http://balkin.blogspot.ro/2005/06/its-not-only-security-vs-liberty-but.html

Mai dăinuie prin poporul nostru o vorbă apărută prin anii 80: Vaca… și chiloții! Cel ce o pronunța voia să arate că nu este nici o legătură între subiect și subiect. Sau între predicat și predicat. Adică era ceva ce nu avea sens. Nimănui nu i-a trecut prin cap să le pună vacilor chiloți doar pentru că… știți ce vreau să spun!

Dar asta are legătură cu darul exagerării la români. De exemplu, ateriza Ceaușescu pe cutare aeroport la ora 12.00, aplaudacii trebuiau să fie acolo la ora 9.00 geast in cheis!

S-au introdus controale cu detectoare de metale pe aeroporturi, te verifica și-n pantofi. Pe mine m-au descălțat de bocancii de munte și m-au întrebat ce e acolo, că le țiuia detectoru la piesele metalice ce țineau șireturile. Nu le-am spus un tanc, că m-ar fi crezut!!!

Și așa mai departe.

Acuma s-a introdus o propunere de lege ca toți deținătorii de cartele de telefon fără abonament să-și declare identitatea. Motivația? Atentatul asupra unor turiști israeliți din Bulgaria de acum 2 ani. Mă întreb de ce au așteptat pînă acum? De ce nu s-au scos niște legi mai devreme, că atentate au fost peste tot!

De exemplu, acum ceva timp un musulmănuț rătăcit și-a imaginat că poate să se arunce în aer cu tot cu avion cu o bombă ce și-a băgat-o în… chiloți. Ar fi drept și rațional ca cineva să vină cu o propunere de lege ce interzice vînzarea la liber a chiloților. Numai cu buletinu, cu ceiul și cu cenepeul! E periculoși chiloții ăștia!

Mă întreb ce finanțare și de unde au primit tovarășii ce au venit cu năstrușnica vînzare a cartelelor telefonice pe bază de cenepe… (Tare greu o fi să cumperi mai multe și să le piezi pe bani? Românu e inventiv.)

Că o fi așa în alte state? Și ce? În alte state se trăiește mai bine și la noi nu. În direcția asta n-ar trebui luate măsuri? Vorba aia: vaca și chiloții!

La noi totul se exagerează, în afara nivelului de trai, a salariilor celor cinstiți și a măsurilor sociale. Tot vorba aia!

4 comentarii la “Telefonu cu cartelă, bomba… și kilotzii sau darul exagerării la români

  1. In Franta cand am ajuns, mi-am luat o cartela, nu? A trebuit sa-mi dau datele. Asta in 2007. Daca te suna Politia ca a luat careva o cartela pe cenepeu tau si a facut ceva fraude pe internet, o sa intelegi mai bine. Dupa ce o sa-i convingi ca n-ai fost tu…. Eu am pus la vanzare un amplif pe lampi, (mai scump), si mi-au curs sms-urile cu tot felul de potentiali clienti care vol sa-l cumpere fara macar sa-l probeze, sa le trimit datele sa-mi vireze banii in cont 😉 Daca le dau adresa si nun numar de fix, trimit 2 baieti in zona, suna din fata portii si daca nu raspunde nimeni intra singuri si se servesc cu tot ce pot duce 😉 Sunt oameni care asta fac toata ziua. Sigur ca le trebuie cate-o cartela de care sa se debaraseze repede, just-in-cheis.

    • evident. dar vorba aia, dacă se știa asta de ce nu s-a introdus mai repede. există pro și contra. doar că noi trăim în românia nu în franța, nici în sua. asta e diferența.
      la noi se scumpește benzina că în nici o țară din ue nu e așa de ieftină. minciuni. apoi scumpesc benzina că a crescut barilul. dar noi avem producție proprie.
      nimeni nu introduce ceva bun că e în ue sau în sua bine…

  2. Jos comunismul! Jos socialismul! Jos ‘democratia’! Jos guvernu! Cei care traiesc din bani publici nu vor sa-si dea seama ca au responsabilitati. Prea putini care produc, prea multe sugative. Tra sa gaseasca noi taxe ca altfel… Daca n-au tinut cont nici macar de vointa poporului la referendum (reducerea sugativelor la 300), ce mai vrei? Uite-aici cati sunt doar in administratia prezidentiala: http://www.presidency.ro/static/ordine/AdmPrez/SITUATIA_PRIVIND_VENITURILE_SALARIATILOR_DIN_ADMINISTRATIA_PREZIDENTIALA.pdf

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s