Intri în politică te faci de…


sursa: http://www.zazzle.com/stink+posters

E bine să faci politică cît mai departe de casă. Cam în stilul hoțului ce nu-și fură vecinii. Dar în momentul în care ai intrat (nu contează cum), ai devenit ținta tuturor. Dacă nu ai vînă de politician, nu ești bun de nimic. Dacă ai, precis ești corupt. Românul nostru cel de toate zilele cam între astea două extreme își folosește neuronul. Și țipă.

Nu sunt fan Mircea Diaconu, dar am zis că merită ce a primit de la electorat. Așa cum se spune că electoratul le-a dat multora ce-au meritat. Nu ce-au jinduit. Dar acum au apărut bocitoarele de profesie: mama-mia ce-a pățit dreapta! Tata-tia, cu ce ne-am procopsit la europenele asta, cu cinstitu de Diaconu! Domle, numai proștii au votat! Ba numa aparatu de partid! Iar au intrat porcii în parlamentul european!

Bocitoarele și bocitorii s-au apucat de analize. Sărmanii! Eu le fac de două ori pe lună și nu mă plîng… Ce rău e în Occident unde extrema dreaptă a luat-o în sus! Ce rău e la noi unde stînga a luat-o în sus! În timp ce mai tot occidentul ce contează e de stînga…

Am constatat că la noi, în politică e ca la biserică: acolo sunt cele mai mari și urîte scandaluri. De ce? Că se presupune ceva și se întîmplă pe dos. Cum intră cineva în politică se face de substanță! Că e a lui cutare, că a făcut afaceri, că a furat, că a mințit, că e lae, că-i bălae. Și cui îi pasă? Cu ceva mai mult de 30% votanți activi, cred că țara e liniștită și îi place ce-a ieșit. dacă n-ar fi așa ar fi ieșit la vot. Ca în 90.

Acuma cred că nici unul dintre candidați nu a avut un program de inițiativă precis, ci unul general: o să lupt pentru aia sau cealaltă, nu care vor fii inițiativele sale legislative. Așa că, nimeni nu va influența nimic prin parlamentul european. Dacă mă uit în retrovizor o văd pe Ebba cum dădea cu limba română de pămînt, pe Gigi făcîndu-și cruce mai abitir ca un călugăr de la Muntele Athos și pe Monica Macovei transpirînd de ciudă că a depus doar peste 150 de inițiative legislative și i-au fost aprobate numai 50. În sensul ăsta, zic că merita realegerea. Dar nu vreau să mă bag să nu mă fac de vorba aia…

Rămînînd tot în nota asta nu pot să nu constat că Johannis a probat cu brio celebra zicală a poporului dac: veni, vidi,vax! Adică am venit, am văzut, am dat kix! Asta o să-l vindece oare de marea politică sau va fi propus în curînd să candideze la postul de primar al Bucureștiului? Nu se știe, nu se știe…

Dacă bocitoarele ar fii cît de cît obiective și și-ar mai sufla din cînd în cînd mucii și și-ar da mai des cu ștergătoarele de parbriz, ar observa că după alegerile astea nu plînge nimeni. Nu plînge nimeni după Vadim, după DD, după MRU și nici după blodina cu afișaje Vuiton. Dar nici prea mare veselie nu e. De ce oare?

Păi în neghiobia lui politicianul român nu prea știe ce să facă la parlamentul european unde nu se poate fura ca acasă. Tot în neghiobie, și tot în substanța  aia rău mirositoare a politică, politicianul român știe că zilele lui sunt măsurate aidoma scrisului holografic de acum peste 2500 de ani: meme mene, tekel upfarsim! Postul de europarlamentar e o recompensă a partidului sau e o trambulină. Eu zic că e o recompensă cu o scîndură peste bordul corabiei lui Barbă-Neagră. Ești suspendat deasupra mării politicii.

Tot mai bine printre-ai noștri! Aici ai dinamică. Sau ce vrei tu!

Înainte de a încheia nu pot să nu-l (NUL) amintesc și pe Băse. Acest președinte ce a inspirat o națiune întreagă: sadat de-a dreapta, dar se pare că se va da de-a berbeleacul. Ce-o să pută… Ce bine i-ar sta cu un bandaj pe piciorul ăla de lemn chior (că numa cap nu-i!) și un batic pe kelie în loc de tricou cu PMP! A dus flota, a dus apartamentul, a dus sute de hectare acolo unde trebuie. Miroase a hidrogen sulfurat de parcă suntem în anticamera iadului! Și trăiește bine. Nu-l invidiez chiar dacă mi-am mai pierdut simțul olfactiv în ultimul timp.

Eu deja mă întreb ce va spune poporul la alegerile alea normale. Oricum românul n-a fost deranjat niciodată de extrema  dreaptă. Doar a fost legionar. Și carlist. Și cuzist. Și așa mai departe. Același popor care a decis că stînga trebuie să guverneze.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s