Minciuni pocăiești


sursa:http://www.funandmusic.biz/funny-pic-mary-poppins.htm

Vă anunț cu bucurie că pocăiții de peste baltă au început să înșire minciuni. Tipice. Ei nu numai că știu cine sunt eu, ci și ce gîndesc. Mai ales ce nu mi-a trecut vreodată prin cap. Un exemplu elocvent, dar în același timp jalnic este postat pe

Un nume…!

ce spune cam așa:

„Însă, din preaplinul de sine  – dr. Alexandru Nădăban  –  și-a manifestat  nemulțumirea că nu este mediatizat cum se aștepta.  Probabil de aceea apare  ulterior și Nota redacției Newsnetcrestin.”

Și unde mi-am manifestat această nemulțumire că nu am fost mediatizat așa cum mă așteptam? Probabil că eram în transă și duhul armoniamagazinusa m-a cercetat. M-a cercetat așa de tare că a început să mă tragă de urechi. Noroc că eram în transă. Cum să te lupți cu un așa demon? Simplu: strigi Înapoia mea Satano!

Pentru posteritate: cine este Newsnetcrestin și ce apare acolo?

În rest aceleași reacții tipice de teologie de baltă tipică românească. Îi recomand vajnicului apărător al credinței strămoșești să încerce puțin șotron teologic ca antrenament pentru intrarea în dialog cu teologi mai renumiți cum ar fi Origen, Augustin, Petro Valdo și alții. În caz că refuză, ca teologia să alunece mai ușor pe gît în jos, poate lua cîteva lingurițe de dulce conform rețetei patentate Mary Poppins. Dar atenție, în disputa cu teologia academică și istoria să n-o sfîrșească ca Marry ce s-a ciocnit cu avionu’! Meni fani feisis!!!

Să mă ierte patrioții ofuscați și să strige o dată cu mine Hai România! și Jos Pițurcă! Azi începe mondialul de fotbal!!!

P.S. armoniamagazinusa: mulțumesc pentru publicitate. Aia negativă dă cele mai bune rezultate! lăv iu frate!

NOTĂ: Postul inițial a fost șters. N-am cerut așa ceva.

11 comentarii la “Minciuni pocăiești

  1. Dragă Phoenix, nu ştiu despre ce e vorba, nici nu mă interesază disputele teologice, pentru mine contează ce face omul, nu ce idei susţine declarativ, dar îmi place stilul tău. Oamenii care îşi spun părerea, chiar dacă au sau nu au dreptate, au cel puţin o atitudine corectă. Keep going!

  2. Am intrat si eu sa vad despre ce este vorba acolo… lucrurile sunt destul de clare: un sclav al teologiei conservatoare, un adorator al predicatorilor de lemn gen Paul Negrut, care a citit, probabil cateva postari de-ale dvs. despre „sfintii” adorati de el de la Emanuel, lucru care a dus la o „manie preasfanta”. Asta seamana intrucatva cu adoratorii de moaste, care reactioneaza violent daca te iei de obiectul „credintei” lor. E de compatimit genul acesta de oameni, pentru ca rareori reusesc sa isi ridice privirea mai sus de obiectul pe care il venereaza, care sunt dispusi sa minta si sa interpreteze Cuvantul dupa bunul plac, numai si numai pentru a-si apara idolii.

  3. Mea culpa! Am scos din text fraza ofensatoare care nu era în concordanță cu realitatea, după lămuririle aduse de Alexandru Năbădan. Regret și mă pocăiesc sincer! Atunci când ne abatem de la adevăr e cu neputință să nu greșim. Tuturor ne folosește sfatul și atenționarea, dacă primim. Mulțumesc.

  4. Pe mine ma bucura faptul ca incet , incet , se aduna comentatori seriosi in jurul blogului dumneavoastra, comentatori care-si manifesteaza fatis bucuria de-a va descoperi ! Va citesc de-oleaca de vreme , chiar mi-am manifestat aceasta nedumerire candva in scris, tot aici ! Pentru mine , fara sa cunosc , raportat doar la niste preconceptii ale mele , e ca si cum v-ati fi intors din exil !!! Poate de-aici si reactia talibana…

  5. Dar sunteti un deschizator de minti ! Daca va citeste cineva constant , la un moment dat se trezeste ca a invatat sa gandeasca singur ! Pentru unii nu e convenabil ca oamenii sa gandeasca, din punctul acesta de vedere sunteti un spin in coasta lor ! De-aici agresivitatea lor impotriva dumneavoastra, mai ales ca aveti asa un stil bascalios de-a spune lucrurilor pe nume ! Bascalia e cea mai teribila arma , e savurata ca dulceata pe paine , daca mai e si construita pe adevar , arma de nimicire in masa se numeste ! Stilul asta de-a scrie nu se-nvata , il ai sau nu il ai , iar daca il ai esti pericol pentru ceilalti , pentru faptul ca isi asuma riscul de-a cadea in sfera ridicolului !

    Si chiar asta-i problema , nu sunteti un guru , nu reprezentati o ,,linie de front” , nu stiu cum sa se pozitioneze pentru a va ,,distruge ” ! Zicea cineva ca cel mai mare curaj il au acei oameni care nu mai au ce sa piarda , si iata ca ei se confrunta cu un asemenea om ! Le si inteleg reactiile , pot sa le simt temerile ….

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s