La Caracal unde s-a răsturnat carul cu proști…


sursa: http://demotivational.in/stupidity/

Nu știu unde, poate într-un Magazin Istoric, nu știu cînd, poate pe vremea lui Ceaușescu, am citit o explicație a expresiei „La Caracal, unde s-a răsturnat carul cu proști…”

Spunea autorul că de fapt nu era vorba de proști, ci de ploști. Și nu era vorba de români sau olteni, ci de niscaiva ruși voluntari în trupele lui Tudor Vladimirescu. Carul de aprovizionare era plin de ploști, nu cu proști (cine ar fi crezut așa ceva!!!) și la Caracal, la o manevră hazardată la o curbă mai strînsă, gata, s-a răsturnat. Rușii raportară mai sus că s-a răsturnat un car cu proști în loc de ploști. Expresia a prins (chiar mă mir de ce, că se știe, oltenii sunt foarte isteți) și a dat de înțeles cînd era rostită că acolo, ca la Caracal, e o puzderie de proști. Asta e! Istoria nu iartă. Rostită în alt context transmite că și în locul respectiv s-ar găsi destui indivizi –  poți să umpli un car – care sunt declarați, parafați și răsturnați, deci proști. Nasol!

Probabil că prima întrebare s-ar pune cam așa: s-ar mai fi răsturnat carul cu proști la Caracal într-o societate dominată de islamiști? Oricum turcii erau prin țară… dar într-o societate creștină?

Mă uitam ieri și alaltăieri la un serial documentar pe TVR 2: ceva despre islamiști și islam. Intervievații erau din state islamice, din Europa, etc. Unul era fratele fondatorului Frăției musulmane din Egipt. Altul un filosof din Iran. Acesta din urmă spunea că islamul nu-i interesează pe tineri care-și dau seama de înapoierea și întunerecul în care te ține islamul. Egipteanul povestea despre coabitarea dintre puterea militară și islamiști pînă islamiștii denunță dictatura militarilor și intră în conflict cu ea.

S-a mai spus cîte ceva despre mitul salvatorului, a lui Mahdi, conducătorul trimis de Allah ce va salva națiunea. Și de greșelile Occidentului în relațiile cu statele islamice, impactul lui Khomeini, ura femeilor musulmane față de conducerea clerului islamic. Un tip foarte interesant a spus ceva ce contravenea politicii islamice a țării sale la o conferință în Berlin, apoi la întoarcere în Iran a fost arestat, întemnițat și dat afară din clerul islamic.

În documentarul de pe Youtube ni se spune de ce islamiștii urăsc democrația: a face parte dintr-un parlament și a face legi contravine islamului: toate legile au fost făcute de Allah, enunțate de Muhamad, așa că ele există, nu mai trebuie altele. Islamiștii urăsc democrația pentru că ea contravine islamului. De aceea orice musulman ales într-un  parlament dintr-o țară ne-islamică nu mai este musulman.

Unul dintre intervievați mai spunea că este ciudat să trăiești în secolul 21 după interpretarea Coranului ce a fost făcut în cele trei secole după moartea lui Muhamad. Ei știu mai bine și aici înclin să-i dau dreptate. Cu toate că și creștinii vor să revină la punerea literală în practică a Bibliei.

În documentarul Islam vs Islamists apare un musulman canadian moderat Tarek Fatah, ce-i combate pe islamiști, el însuși pus pe o listă de 4 personaje anti-islamice, fiind singurul musulman de pe listă. Iată că sunt buni moderații. Mă bucur că invitatul său, un imam din Trinidad-Tobago a folosit o expresie ce am folosit-o și eu jihad împotriva jihadului.

Mi se pare extraordinară ideea să fii musulman și să faci un documentar, ba chiar două undercover și să-l faci public. Ce ziceți? Ia uitați și ceva despre afacerea caricaturilor din Danemarca și de minciunile vehiculate de clerici. Clericii ăștia!

La 1,2 miliarde de musulmani, unii extremiști înfocați, vor să lichideze democrația, așa cum e ea, să impună islamul ca să-i protejeze pe toți pămîntenii și să omoare pe oricine se opune planului lor. For zeă pis of maind.

Dar mă gîndesc că și noi avem extremiștii noștri ce seamănă în esență cu extremiștii musulmani. Nu vor să discute, vor să impună. Dacă s-ar putea ar și lichida. Pentru ei nimic din ce gîndesc alții nu poate fii bun pentru că nu este ceea ce gîndesc ei. E limpede ca lacrima: cine nu-i cu ei este împotriva lor! Orice vorbă diferită de a lor merită pedepsită. Dar nu numai ideile, că alea nu țipă de durere, ci cei ce le enunță. Ne mîndrim cu extremiști pentru că nu vrem să ne folosim creierele. Îi blestemăm pe cei ce le folosesc pentru că, chipurile, încalcă legea Domnului. Sau interpretarea ei. Ce fac pe deștepții? Se cred mai cu moț? Mai buni ca noi?

Extremiștilor sunt triști că inchiziția nu mai există. Le pare și mai rău că n-au o inchiziție personală. Fac valuri și se mîndresc cu îngustimea lor. Îngustime demnă de un car ce trece pe la Caracal. Precis o să se răstoarne. Așa cum s-a răsturnat acolo carul cu proști.

 

3 comentarii la “La Caracal unde s-a răsturnat carul cu proști…

 1. Bro. Alex…
  stau si ma intreb, ce ai urmarit cu urcarea acestui material video pe blogul tau?
  Islam vs. islamisti… acum ce cautam sa promovam?
  Chiar trebuie sa sustinem cu totii (crestini si musulmani) ca avem lucruri in comun?
  Volf cauta lucruri in comun si (spune el, mergand pe filiera Avraamica) este ca avem acelasi Dumnezeu.
  Insa stau stramb si ma gandesc… la dreptatea lui Dumnezeu: „caci mantuirea vine de la Iudei”
  Dumnezeu este Cel ce va judeca lumea, da, insa in si prin Hristos.
  Hristos care spune ca cine nu este cu El este impotriva Lui.
  Oare sa ascult pe cei ca Volf si sa calc pe o cale larga, politic-corecta cu islamistii pacifisti sau sa pasesc pe una (foarte) ingusta, vecina cu extremismul, trasata de Hristos.
  „Sa nu credeti ca am venit s-aduc pacea pe pamant; n-am venit sa aduc pacea, ci sabia.”
  – zice Domnul, referindu-se la noi, urmasii Lui, descoperindu-ne nu ca o vom purta in mana ci ca o vom avea deasupra capului…
  ***
  Daca aleg sa fug de calea ingusta aleg sa fug de El.
  Teologia si filozofia, debate-ul si talk show-ul despre un Dumnezeu comun nu sunt calea Duhului Sfant in rascumpararea sufletelor musulmanilor, caci Imparatia lui Dumnezeu nu sta in vorbe, ci in putere.
  Acum, daca pe unii aceasta putere i-a parasit, nu trebuie sa caute sa-si linisteasca constiinta evanghelizand pe cai nebatatorite ci mai degraba sa se intoarca la Singurul care poate, care o doreste si care, in ultima instanta, a planuit-o. El le va da lumina, calauzire si putere si abia atunci ei Ii vor puta fi martori.
  Despartiti de El… nu facem decat sa mimam.
  ***
  Doamne Isuse, fii cu noi in zbaterile noastre si ajuta-ne sa (Te)intelegem. Amin!

  • nu vreau să-l amestecăm pe volf. săracu n-are nici un merit pentru postu ăsta. am vrut să spun că există și musulmani care sunt omorîți de musulmani pentru că nu sunt de acord cu prostiile islamiștilor. și mai vreau să spun că din păcate și în creștinism sunt unii ca islamiștii. confirmă cam toată istoria creștinismului, vezi inchiziția, etc.
   n-are nici o legătură cu mîntuirea ce am vrut să spun eu ci cu infatuarea, cu dorința de a face rău indiferent de preț, cu modul îngust de a gîndi că doar eu sunt pe calea cea bună și sunt singur pe ea; și că o carte sfîntă îmi spune mie că trebuie să te bag cu sila-n pătrățica mea. indiferent care e aia. dacă am io misiunea asta, ce pot să fac, să mă pun de-a curmezișu lui dumenezeu?

 2. n-a văzut nimeni pîn-acum că deșteptu ăla cu barbă și logică scufundată în groapa marianelor zice să pănă și isus a spus că cel ce e fără păcat să ridice primul piatra? adică isus zicea: omorîți-o o dată ce mai stați???

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s