Deci?


Mor cînd încep unii propoziția cu deci. Și ca să moară și alții, încep și eu. O dată-n viață!

Deci, așa cum ziceam în postul anterior, nu. Nu sunt de acord cu majoritatea dintre ei. Și ca minoritate vreau să fiu respectat, ocrotit, dacă se poate, chiar de lege. De ce nu? Dacă unii au dreptul ăsta, eu de ce nu l-aș avea?

Nu sunt de acord că omul sau mai bine zis oamenii nu se schimbă. Deci, se schimbă. Devenim mai buni sau mai răi, mai bătrîni, mai exigenți, mai neglijenți sau mai știu eu cum. Ca unii ce credem în Dumnezeu trebuie neapărat să credem că omul se poate schimba-n bine sau în rău. Unora le pare rău de ce-au făcut. Și Dumnezeu îi iartă. Asta ne spune că s-au schimbat. Sau invers.

În politică-i mai greu, dar foarte asemănător. Ne schimbăm sau ne acordăm și opțiunile. Îi criticăm pe unii și-i lăudăm pe alții. Răii și bunii. Cu toate că nu-i chiar așa de negru pe alb.

Și apoi ne luăm de cei ce-i votează pe unii și pe alții. Mai ieri am avut o discuție cu niște prieteni ce votează cu cutare și eu nu votez cu cutare. Ne-am antagonizat. De parcă nu eram destul pîn-acuma! Dar în esență ce descifrez în mentalitatea noastră este că dîpîdevedere politic nu ne schimbăm. Să ne ierte Dumnezeu!

Și să vorbim și despre cei ce-și fac cunoscute opțiunile politice în media. Poate cu mașina de propagandă. De exemplu să vorbim de Radu Beligan. Maestrul. Bătrînul. Actorul. Omul de succes. Omul pe cale de dispariție.

Îl susține pe Ponta. E criticat. Atacat. Mustrat. Blamat.

Deci, io zic că-i treaba lui! Nu pot să- schimb nici votul, nici trecutul, nici kilogramele sau profilul. Indiferent care ar fi ăla. Așa cum nu poate nimeni să-mi schimbe caracteristicile, performanțele și preferințele. Inclusiv cele sexuale. Că tot se face mare caz de astea! Deci, e treaba mea cu cine votez.

L-am văzut o singură dată laiv pe Beligan la teatru. Juca în Romulus cel mic. A fost mare. Mare, ce prostie! A fost MARE! A avut curaj. CURAJ! Era prin 80 și textul avea niște paralele perfecte la situația României și la persoana lui Ceaușescu. Trebuia să fii prost să nu-ți dai seama. Întreaga sala făcea Fiuuu! expirînd zgomotos cînd le-o trîntea cîte una de te uitai în sala să vezi de unde răsărea securistu să-l ia pe sus cu tot. Kit că era îmbrăcat în toga romană și se credea ultimul împărat.

Deci, pariez că nu era singurul spectacol la care se întîmpla asta. Așa ceva! Și a jucat ceva timp…

Dar azi nimeni nu mai pomenește de chestiile astea. Nici el.

Dar este atacat că ține cu Ponta. Să nu uităm că Radu Beligan este actor. Un mare actor. Joacă. Știe cum. Și e doar un actor. Chiar dacă este unul mare. Oare nu toți actorii au fost răsplătiți de regim? Nu toți au jucat teatru? Chiar și noi am jucat teatru. Deci?

sursa: http://www.constantablog.net/wp-content/uploads/2010/03/

 

De ce ne pare rău că are alte opțiuni decît noi? Că le-a făcut publice?

Deci, eu zic că oamenii se schimbă. Dar nu și în materie de opțiuni politice. Deci?

Să trăiești maestre!

Advertisements

3 comments on “Deci?

  1. Ideea nu era ca si-a facut publica optiunea politica, ci a instigat catre opinia sa. e una sa zici: “Eu l-as vota pe Ponta pentru ca… ” si insiri motive personale si alta sa zici ca “tara are nevoie de un presedinte tanar, energic..”, Ponta fiind singurul tanar si energic, dar idiot si cretin in acelasi timp. In pozitia in care se afla Beligan, astfel de afirmatii sunt daunatoare.

  2. Tot asa s-a amestecat maestrul si pe la congrese mai demult, nu prea des, doar o data la cativa ani. Si acolo era mult mai vocal. In fine stie dumnealui de ce. Asta cu sustinerea lui Ponta e doar o continuare fireasca a trecutului politic al maestrului. La cate plecaciuni a facut in trecut ce mai conteaza una.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s