Este musulmanul aproapele meu?


Persona

Este musulmanul aproapele meu
(Sursa, AICI)

Raspunsul evident la intrebarea din titlu, pentru cei mai multi dintre evanghelicii de la noi si de aiurea este, ‘Doamne fereste’. Raspunsul este inradacinat in islamofobia care domina spatiul evanghelic american, ale carui patologii se raspindesc rapid in lume, pe calea dolarului.

In acest context, intiativa unei biserici evanghelice din Arad de a organiza o intilnire in care un imam (din Singapore) si un specialist in islam (din Romania – da, avem si asemenea specialisti intre evanghelici) vor dialoga sub umbrela unei metafore biblice si cristice, aceea a iubirii pentru aproapele nostru.

Sa va pazeasca Dumnezeu de fundamentalistii crestini; ca cei islamici sunt, deocamdata, mai departe. Slava Domnului!

Felicitari si mult succes!

Vezi articolul original

3 comentarii la “Este musulmanul aproapele meu?

  1. Frumoasa intitiativa ! Daca as fi din Arad in mod sigur as participa , stiu foarte putine despre Islam . Am avut candva o tentativa de-a citi Coranul , nu stiu cate Sure are , vreo suta si ceva , dar mi s-a parut atat de obositor … Tot il voi citi , macar sa ma laud , ca de avut il am … numa curaj sa-mi fac ! Daca mi-ar deschide cineva ochii , poate l-as citi cu alti ochi … De-aceea mi-as fi dorit sa particip !

    • e greu de citit că n-avem în ce să-l ancorăm în afară de diferențele față de biblie. am mai tradus din engleză și am studiat vreo trei variante ale coranului. există și pe net acum. ușor de găsit cuvintele.
      eu am traducerea cernăuți de acum 2 secole. un fel de cornilescu musulman…

  2. Eu l-am achizitionat acum vreo 12 ani , eram student pe-atunci ! M-am entuziasmat , probabil asta o fi fost baiul , ca m-am entuziasmat … Ca la noi , chiar dac esti neinitiat , citesti o poveste , pe cand la versuri arabe traduse cum au fost traduse , am rezistat vreo 30 de pagini , dupa-aia am zis pas : cartile sacre nu sunt la norma ! Ce ma depaseste , ma depaseste si gata ! Mi-ar fi bun un comentariu asupra lor , sa citesc ce spun unii si altii , iar apoi sa citesc prin ochii lor : ca un fel de Sfinti Parinti ! Asa am indragit si muzica clasica : am avut o profesoara prin gimnaziu , ne aducea discuri de vinil si ascultam muzica iar ea ne explica ce trebuie sa ascultam : Vivaldi : acum ploaia , acum caldura torida de iarna , acum viforul iernii, simfonia primaverii , clocotul vietii ! Stateam cu gura cascata ! Noroc ca nu aveam carii pe-atunci … 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s