Biblicii și ne-bibilicii


sursa:http://turambarr.blogspot.ro/2012/08/vin-alegerile_28.html

Există unii ce-ți bagă comentarii de genul frate da cum rămîne cu versetul cutare pe cutare sau ce facem cu pasajul despre mai știu eu ce. E unii ce vor să fie biblici. Nu-i condamn. Dar nici nu-i laud. Că dac-ar fi să trăim sau să aplicăm tot ce scrie-n Biblie, hai s-o recunoaștem, am fi morți, evrei sau nebuni. Asta pentru că nu tot ce scrie-n Biblie trebuie aplicat. Nu că scrie-n Biblie aplicăm.

De exemplu, ce facem cu Paștele, ce facem cu sabatul, ce facem cu nazireul, dar cu ochiul ce trebuie scos, mîna ce trebuie tăiată și averea ce trebuie vîndută pentru a da săracilor totul? Să nu uităm și de urmarea lui Isus pe care nu-l găsești, nu-l vezi și nici nu-l auzi. Cel puțin nu fizic sau chimic.

Sau sunt din aceia ce spun că dacă nu scrie-n Biblie, nu e valabil. Dacă ne limităm numai la ente, poate n-ar trebui ca pastorii să fie plătiți, n-ar trebui să existe școli duminicale, școli creștine, să nu pomenim despre Trinitate și să tăcem din gură cu privire la lucrurile despre care nu se amintește în Scripturi: tren, vapor, avion, rachetă, metrou, microbi, genetică, laser, țigări, televizor, telefon, teleportare, șwaitzer, salam și pateu de Sibiu, Kama-Sutra, menoniți și mersul pe Lună. Ca să pomenesc doar cele 0,001% din ce nu există în Biblie.

De o parte avem biblicii, ce țin de Biblie ca orbul de bîtă, de partea cealaltă avem ne-bibilicii (ne-bibilicii, că biblici sunt și ăștia, dar cum să-i deosebim dacă nu le dăm un nume?) care țin de absența bîtei.

De exemplu, scrie undeva că nu poți să inviți oameni de stat ce cred în Dumnezeu ca toată lumea, în școala ta biblică? Nu. Deci se poate.

Scrie undeva că pastorii trebuie plătiți de stat? Nu. Deci nu se poate.

Sau, tot de exemplu, scrie undeva că scoala ta biblică sau fîfî biblică nu poate accesa fonduri de stat luate prin impozite de la tot impozitatul român? Nu.

Păi vedeți, se poate.

Decît că nu e coșer. Biblic sau ne-bibilic.

4 comentarii la “Biblicii și ne-bibilicii

 1. Eu iar nu stiu ce sa zic … Tot la Oradea a venit ,,fratele” Ponta sa se intalneasca si cu preasfintitul Sofronie dar n-a facut niciun ortodox tam-tam ! Probabil noi am pierdut de mult razboiul , suntem deja ai ,,fiarei ” ! Cine stie !?

  Da exista o alta optica a problemei , preasfintitul Sofronie , intr-un interviu televizat , a spus-o raspicat si tare :

  – Eu nu sunt sfant ! Daca ii cautati pe sfinti , cautati-i prin manastiri ! Probabil vulgul baptist l-au confundat pe domnul pastor Paul Negrut cu sfintenia intruchipata ? Ei bine , nu e chiar asa !

  De fapt stiu de unde vine problema : presiunea morala care se pune asupra maselor , asta-i buba !!! Masele insa ar trebui sa apeleze la memoria colectiva si sa-si aduca aminte de un vechi proverb romanesc : ,,Cainii latra , ursul trece !!!”

  P.S.
  Simt atata frustrare in comentariile celor din ,,eter ” ! Si cand te gandesti ca am vrut candva sa ma fac baptist … 🙂 ( pun un zambilici ca sa nu sune asa de rau a critica )

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s