Împăratul e pușcă-gol!


În lumea occidentală ai zice că nu există copil să nu știe povestea lui Hans Cristian Andersen, Hainele împăratului. Și noi adulții o știm pentru că o dată, cîndva, am fost copii. Și ai zice că dacă știm această poveste, nu o să ne facem de rîs ca împăratul din poveste. Cu toate acestea, realitatea nu este tocmai așa.

Ce zice povestea? Doi excroci răspîndiseră zvonul că sunt capabili să producă stofe ce pot fi văzute numai de cei deștepți. Împăratului, căruia îi plăcea extrem de mult să facă paradă cu hainele sale căzu în plasă și le comandă un rînd de haine. Nu mai trebuie să insist că în poveste împăratul, sfetnicul lui cel mai bătrîn și înțelept, apoi altul, apoi curtea întreagă au intrat toți în jocul celor doi croitori producători de stofe invizibile pentru ochii proștilor. Cu toții îl lăudau pe împărat, iar împăratul defila în pielea goală în fața tuturor.

Totuși, în naivitatea lui, un copil nu înțelese jocul politic al politicienilor și a liderului și gîndi în gura mare:  – Împăratul-i pușcă gol!

Toată lumea vedea asta, nimeni nu era prost. De fapt proști fuseseră toți cînd intraseră în jocul excrocilor care-l stoarse de bani pe împărat ca să se creadă deștept și bine îmbrăcat. Costul prostiei lor era exact costul fuduliei și a refuzului de a vedea adevărul. Ceea ce era evident era negat de doi șarlatani iscusiți, dar copilul ce nu avea nici un interes nu putea admite că există ceva ce nu există, că vede ceva închipuit sau că nu vede ceva evident.

E o lecție pentru politicieni, pentru mai-marele lor și pentru norodul nărod ce acceptă ceva ce nu există. Dar după constatarea copilului, poporul se deșteaptă, constată adevărul, refuză prostia, însă împăratul în ambiția sa continuă procesiunea pînă la capăt. O dată ambalat nu mai putea da înapoi.

Povestea asta m-a dus cu gîndul la evenimentele sîngeroase din Franța, Marea Britanie, Spania, Nigeria, Siria, Irak, și din 9/11 din Statele Unite. Musulmani declarați omoară oameni de alte religii pentru a-l face pe dumnezeul lor singurul dumnezeu. Ei au spus asta, nu altcineva. Dacă nu a fost un comunicat, atunci au declarat ei asta sus și tare. Ba mai și postează pe internet filmulețe cu decapitări și expun verbal și vizibil legătura lor cu religia pe care o promovează violent: islamul. Esența este că Alah este singurul dumnezeu și Mohamed ultimul lui profet.

Cine nu se aliniază moare. Cui îi este frică dă bani și acceptă să fie condus de astfel de oameni. Plus se angajează să fie la cheremul lor: de fapt aceștia pot să facă ce vor cu ei și cu averea lor. Cu alte cuvinte tot ce sunt și am aparține închinătorilor lui Alah. Să zicem că este un fel de comunism și că nimic, nici măcar viața ta nu îți aparține. Noi am mai trăit așa ceva.

Problema este cu politicienii ce susțin în gura mare că împăratul e îmbrăcat. Parcă n-ar cunoaște povestea cu împăratul pușcă-gol. Susțin ba că asasinii nu sunt mohamedani sau islamici, ba că această religie nu e violentă, ci este o religie a păcii. Mda! Destul de sîngeroasă pentru o religie a păcii. N-ar fi mai bine să-i zicem doar, religie? N-ar fi bine ca atunci cînd teroriștii ăia comit crime în numele dumnezeului, profetului, a religiei lor în general să apară marele muftiu, imamul Meccăi cu un comunicat de desolidarizare, de excludere și de interdicție la o înmormîntare musulmană? Ca să fie clară delimitarea între religia păcii și scursurile ei? Mi s-ar părea normal.

Apoi, dacă chiar este o religie a păcii, bre, politicienilor occidentali, lăsați pe capetele luminate ale religiei lor să se pronunțe, să se zbată, să demonstreze că într-adevăr islamul este o religie a păcii! Știu că vouă vă convine să spuneți că este o religie a păcii de frică că va trebui să vă bateți capul cu relațiile cu statele islamice, că viitorul imaginat de voi este în pericol și o să aveți probleme mult mai mari.

Nu este treaba politicienilor să ne spună cît de frumoase sunt straiele împăratului, adică ce frumos și pașnic este islamul. Poate este așa, dar să ne demonstreze ei, nu voi. Să facă declarațiile astea politicienii islamiști, cei ce garantează pentru țările lor.

O fi papa infailibil, dar nu în materie de islam. Nu e treaba papei să spună că islamul este o religie a păcii și că teroriștii ce strigă Alah hu akbaru curmînd vieți sunt pașnici și toleranți. Că nu este așa. Și un copil vede asta. Dar chiar dacă clericii islamului susțin că religia lor este o religie a păcii plină de toleranță, acum cine-i mai crede? Faptele vorbesc mai tare ca și vorbele. Nici un politician nu este infailibil, așa că admiteți că ați greșit, nu mai pretindeți că împăratul este îmbrăcat cînd el este pușcă-gol..

Nu reușiți să ne prostiți că noi n-avem interesul să părem deștepți ca voi. Ce este evident este evident. Nu putem să acceptăm un neadevăr. A trece drept ne-proști doar pentru că voi pretindeți deștepți?

Sunt 1,5 miliarde de musulmani pașnici? Posibil, dar nu aceasta este impresia generală. Nu voi, nici noi nu trebuie să-i convingem pe ei că sunt o religie a păcii. Ei trebuie să se convingă și să-i convingă pe alții. De ce se salută cu Aleicum salam/Pace-ți doresc eu ție? Pentru că dacă nu zic asta sunt în război! Automat, fără dubii. Așa a început religia asta.

Forțați-i să-și facă ordine în țările lor. Pînă una-alta nu occidentalii fug de acolo și cer azil în Orientul mijlociu sau în țările islamice. Nici nu sunt refugiați din țările occidentale ce forțează granițele lor. Și nu în țările islamice, indiferent care sunt alea, are omul mai multe drepturi ce sunt garantate de constituție. La noi nu se schimbă guvernele sau președinții prin violență. Există alegeri libere. Sunt și în țările noastre multe belele, dar de alt fel.

Deci dacă drepturile omului sunt acceptate și garantate de Alah, de Mohamed și de susținătorii cauzei islamului, cred că vom ajunge să spunem împreună că împăratul trebuie să-și ia niște țoale pe el. Politicienii noștri ar trebui să-și cumpere picături pentru ochi. Mi se pare ciudat că aceleași state ce au intervenit în Orient pentru că exista o amenințare la adresa securității lor acum spun că religia acelor state este una a păcii. Cînd au greșit? Cînd au intervenit militar? (De ce n-au mers acolo cu ramul de măslin?) Acum cînd afirmă ceva ce este evident greșit?

Împăratul să se îmbrace mai ieftin, cu haine obișnuite și să nu creadă că cei ce nu sunt îmbrăcați ca el sunt proști.

Într-un viitor post despre crimele occidentalilor în interesul lui Mamona, dumnezeul lor. Și, nu sunt Charlie Hebdo. Din aceleași motive!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s