Uite Charlie, nu e Charlie…


În ultimul timp creștinii, dar nu numai ei, își schimbă avatarurile. Cînd sunt creștini cu grafie arabă, cînd sunt Charlie cu grafie latină. Oare cum se scrie Charlie în arabă? Aha! تشارلي

Deci eu sunt cam أليكسندر așa?

Unii zic că-s Ahmed, alții cu nu-s Charlie. Mulți, mulți de tot zic că nu sunt Charlie. Normal. Dar și ăștia și-au schimbat avatarul. Oare de ce?

Mi se pare o modă ciudată, asta cu schimbarea preferințelor. Sau schimbarea identității. E ca și cînd ai sta la semafor și se face verde: toți participanții la trafic ce pornesc se fac verzi. Ăia ce stau sunt roșii. Prea monoton. Prea antagonizant. Agonizant de antagonizant! Behhh! – ar spune francezul.

Cine știe ce eveniment mai apare și iar se schimbă avatarul? Cine sunt eu dacă îmi tot schimb avatarul? Mai sunt eu sau sunt reacția mea la ceva?

Avatarul implică o identitate. Curcubeul indică două. Zvastica indică două. Culoare roșie indică multe identități, după cum și peștele, crucea sau semiluna au mai multe identități. De ce mi-aș schimba avatarul după cum bate vîntul?

Avatarul meu nu e creștin. Dar eu sunt. Contează cum arăt? Puțin. Pot să-mi pun și o poză de la 16 ani. Sunt tot eu. Dar nu sunt creștin. Comunică poza asta că nu sunt? Probabil că nu.

Io, deci nu-mi schimb avatarul nici dacă se dă o fatwa. Îs așa, mai într-o ureche.

Advertisements

3 comments on “Uite Charlie, nu e Charlie…

  1. Pana acum n-am putut explica de ce nu-mi schimb avatarul, dar trebuie sa recunosc: sunt si eu intr-o ureche (chiar daca poza mea nu e de la 16 ani ci… de vreo 3 ani).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s