Uite Charlie, nu e Charlie…


În ultimul timp creștinii, dar nu numai ei, își schimbă avatarurile. Cînd sunt creștini cu grafie arabă, cînd sunt Charlie cu grafie latină. Oare cum se scrie Charlie în arabă? Aha! تشارلي

Deci eu sunt cam أليكسندر așa?

Unii zic că-s Ahmed, alții cu nu-s Charlie. Mulți, mulți de tot zic că nu sunt Charlie. Normal. Dar și ăștia și-au schimbat avatarul. Oare de ce?

Mi se pare o modă ciudată, asta cu schimbarea preferințelor. Sau schimbarea identității. E ca și cînd ai sta la semafor și se face verde: toți participanții la trafic ce pornesc se fac verzi. Ăia ce stau sunt roșii. Prea monoton. Prea antagonizant. Agonizant de antagonizant! Behhh! – ar spune francezul.

Cine știe ce eveniment mai apare și iar se schimbă avatarul? Cine sunt eu dacă îmi tot schimb avatarul? Mai sunt eu sau sunt reacția mea la ceva?

Avatarul implică o identitate. Curcubeul indică două. Zvastica indică două. Culoare roșie indică multe identități, după cum și peștele, crucea sau semiluna au mai multe identități. De ce mi-aș schimba avatarul după cum bate vîntul?

Avatarul meu nu e creștin. Dar eu sunt. Contează cum arăt? Puțin. Pot să-mi pun și o poză de la 16 ani. Sunt tot eu. Dar nu sunt creștin. Comunică poza asta că nu sunt? Probabil că nu.

Io, deci nu-mi schimb avatarul nici dacă se dă o fatwa. Îs așa, mai într-o ureche.

3 comentarii la “Uite Charlie, nu e Charlie…

  1. Pana acum n-am putut explica de ce nu-mi schimb avatarul, dar trebuie sa recunosc: sunt si eu intr-o ureche (chiar daca poza mea nu e de la 16 ani ci… de vreo 3 ani).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s