Sesizare cu privire la O.U.G. referitoare la renunțarea la titlurile științifice


No îi bai! Mare bai!

Despre dreptate și dincolo de ea

legi_utile_8PNL a solicitat Avocatului Poporului să sesizeze Curtea Constituțională cu privire la O.U.G. nr. 94/2014 referitoare la renunțarea la titlurile științifice, deoarece inițierea acesteia a fost determinată de interesele private ale premierului Victor Ponta.

Art. 115 alin. (4) din Constituție prevede că Guvernul poate adopta ordonanțe de urgență numai în situații extraordinare a căror reglementare nu poate fi amânată, având obligația de a motiva urgența în cuprinsul acesteia, iar niciunul dintre argumentele invocate de Guvern în sprijinul adoptării ordonanței de urgență criticată, nu se referă la prevederile invocate mai sus, arată vicepreședintele și vicepreședintele PNL, Cătălin Predoiu și Raluca Turcan.

De asemenea, semnatarii sesizării au mai precizat că “decizia primului ministru de a iniția această ordonanță a fost determinată de interesele private ale lui Victor Viorel Ponta, cel confruntat personal cu riscurile decurgând din deținerea unei diplome de doctor în drept al Universității București, în condiții frauduloase. Natura privată a actului normativ este, în…

View original post 11 more words

Advertisements
By Alexandru Nădăban Posted in 2014

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s