Mingea la fileu!


În ultima vreme se accentuează un fenomen de mase: datul cu părerea. A ajuns chiar un fenomen îngrijorător. Nu de alta, dar de unde s-ar inspira teoreticienii conspirațiilor mondiale?

Asistăm la des-sutienizarea publică a doamnei Udrea. Nu ne-au ajuns pozele ei din revista Playboy. Oare cîți masculi și-au imaginat cum Poliția Română i-a confiscat sus-numitei blonde nenaturale una bucată sutien în arestul aceleași instituții? Cîți parlamentari vor fi trecsărit (așa spunea bunica mea, am trecsărit dă frică…) la mesajul neprihănitei într-ale corupției? Cel puțin pe Jeanne d’Arc au ars-o pe rug… Vai, vai, vai! S-a ajuns la striptease în parlamentul țării. Ce-și permit aleșii pe banii noștri! Pe cînd des-chilotizarea lor?

Sunt în nius alert mai tot timpul. Cine știe cine mai e dat în gît pentru cine știe ce și cîți bani? Nimeni nu este exclus. Io cred că-l vor întreba și pe Geoană de suta aia de mii de dolari cu care a revenit din America după ce fuse ambasador. Îl vor întreba și pe Copilul Minune de ce n-a dat zeciuială dîn scuipatul dă pă fruntea personală ce dospea a ieuroi iliciți și va veni și vremea palatelor țigănești construite din banii de asistați social. Ca-n România. Să sperăm că anaful nu se va atinge de pastorii sponsorizați de persoane fizice sau oengeuri străine! Nu că-o fi jale, ci o fi bai. Se știu ei…

O fi ca-n bancul pe care Paul Negruț îl tot povestea printre sughițuri de rîs: cîțiva pastori de la comunitatea din… se hotărăsc să-și dezvăluie unul altuia slăbiciunile. Zis și făcut. Cutărică zise că nu poate să reziste tentației cu băieții. Altul cu fetițele. Altul cu cărțile. Altul că are barul lui. Pînă cînd ultimul mărturisi că el nu poate să-și țină gura…

Apoi ne putinizăm  și ne des-putinizăm. De cele mai multe ori vine cîte un politician din străinătate, el centrează, el fuge și tot el dă cu capul! Cameron își rezolvă un prieten ce avea pe stoc cîteva duzini de autobuze cu tabla mai groasă ce ocupau degeaba locul într-un aeroport părăsit. Le trimitem în Ukraina! Defensiv. Treaba ucrainenilor ce vor face cu ele. Poate le vînd în Africa. Poate le dotează cu aer condiționat pentru transportul corupților proprii. Oricum sunt cu scop defensiv. Mai bine le dădea 1000 de tăblițe albe cu care să scrie Внимание! противотанковые мины!

Aș face o paralelă Germania/Rusia. În Al doilea război mondial Germania nu a putut ajunge la Moscova. URSS a ajuns însă la Berlin. E clar că dacă n-ar fi existat americanii ei s-ar fi dus pînă la Marea Mînecii. Acum dacă rușii vor începe să o ia spre vest, fără americani (că i-au mai vrut nemții la ei ca ocupanți), unde se vor opri, la Barbizon? Mingea la fileu!

Un domn american suduia revoluția franceză și mortăciunile provocate de omenirea deșurubată din corsetele ordinii ancestrale de origine monarhistă de drept divin. Greu la deal cu Revoluția asta franceză. Aia americană e bună. Nici aia rusească nu e bună. Normal ce-i american e mai bun, mai mare. Da ce? Rușii n-au nimic balșoi? Ce spuneți de teatru ăla? Și omul ce suduia uită cîteva amănunte: nu Revoluția franceză a dat tonul la războaie.

Preluăm de la fileu…

În topul Europei conduce, cred eu, Reforma. Pe locul doi este lichidarea lui Charles I, regele Angliei, rege de drept divin. Primul rege executat de popor ce a dus un război împotriva sa. A fost un război civil cu 250 de ani înaintea revoluționarilor francezi. Deci tot protestanții au fost cu un pas înaintea ateilor francezi! Sîc!!! Cînd te gîndești că Oliver Cromwell nu s-a încoronat. Ce dinastie protestantă ar fi ieșit…

Și ajungem la un subiect și mai fierbinte. Musulmanii. Mă bătea un gînd să mă fac musulman. Numai avantaje. Minoritate avantajată. Finanțare externă. O religie-n expansiune teritorială. Simplă. Ieftină. Mai te duci în haj, mai ții un ramadam și așa trece timpul. Poți face turism cu adrenalină. Prin Siria, prin Irak, prin Nigeria. Prin Ukraina. Nu, că acolo nu-i loc de alții, mai creștini și mai adevărați.

Așa-mi place cum în momente din astea grupurile și indivizii încep să se definească prin adevăr. Noi suntem adevărații creștini. Adevărații musulmani. Adevărații patrioți. Cinstiți adevărați și cinstiți falși. Revin la un italian de modă mai veche ce a fost judecător parcă. Fusese intervievat la o televiziune românească. Zicea el că atîta timp cît a durat lupta cu mafia veneau acasă după el carabinierii cu sirene, convoi, viteză. Îl duceau la serviciu. Doar că el pleca după coloană la vreo 5 minute pe un scuter, cu casca pe cap. Nu l-a recunoscut nimeni. Și ca să le dovedească tuturor că nu are nimic de ascuns cînd se spunea că are afaceri ilicite, s-a dat pe el în judecată ca să fie investigat. Și justiția a dovedit că era cetățean cinstit. Adevărat cetățean cinstit. La noi cîți ar rezista testului?

Hei, v-a plăcut cum a căzut Madona de pe scenă? Madona mia! Nu-i a mea, dar așa se zice…

Și ca să ridicăm niște mingi la fileu pentru trăgători, luați d-aici: face sau nu Iranul bomba atomică?

Mingea la fileu! (Să nu uităm că voleiul este un sport în care adversarii nu ajung în contact direct.)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s