Credința în spectacol


Ne-am dat pe Facebook. Ne-am dat pe Twitter. Și pe alte rețele sociale. Sau de comunicare. De fapt ne-am dat în spectacol. Și mai tragic este faptul că suntem simpli spectatori. Viața noastră se joacă la bursă. Unii încasează bani. Minciuna e pe gratis. Așa spun ei.

Și așa ne-am racordat la cea mai mare rețea a bîrfelor. Bîrfim și suntem bîrfiți. Aflăm și suntem aflați. Ne împrietenim și ne des-împrietenim. Dar trebuie s-o afle toată lumea. Big Brother e un mic copil. Small Brother suntem doar noi.

Baiul credinței noastre, de cele mai multe ori, este că a ajuns și ea un spectacol. De circ. Tot un fel de circ este în esență. Nu mai suntem noi. Suntem personajul de duminică. De la biserică. În drum spre biserică. Sau de la biserică. Și unde-i biserica? Ce e aia biserică?

Unde-i Cristos? La circ? Acolo l-au dus unii. Acolo l-au răstignit. După ce l-au scos la judecată. O fi circul ăsta perpetum mobile? Cine are curajul să-l oprească? Liderii? Mulțimea? Străjerul? Credința în spectacol e prea mare ca să fie răsturnată. Subminată. Eliminată. Arsă. Sau doar răstignită.

Un comentariu la “Credința în spectacol

 1. Gasim scris ;”..Baiul credinței noastre, de cele mai multe ori, este că a ajuns și ea un spectacol. ….”
  Sintem surprinsi ? Salariile mari ale pastorilor ….trebuie sa fie sponsorizate de catre cineva ….si acesti cineva ….cine pot sa fie azi ???/
  Doar membrii….si membrii de azi ca sa fie atrasi si sa participe regulat au nevoie de spectacol,mese de dragoste si programe bine pregatite…..
  Trist si dureros este fiindca spectacolul a ajuns in Biserici si puterea „Duhului Sfint ” a ajuns inlocuita de programele foarte atractive si bine programate …..
  Multi nu inteleg ca liderii din politica ,din religii cu pregatiri teologice sint invatati cum sa organizeze aceste programe si cum sa ceara bani din partea membrilor pentru ca bugetul sa fie puternic si ei sa ajunga la salarii mari ,lux si confort …Si cand mai au nevoie de ceva sponsorizari astfel apeleaza;
  „…Pastorul Creflo Dollar le cere enoriaşilor să facă o chetă ca să-i cumpere un avion privat de „doar” 65 de milioane de dolari. Toate astea, în numele Domnului, bineînţeles, fiindcă pastorul vrea să propovăduiască învăţătura creştină în lume.

  Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/tupeu-incredibil-al-unui-pastor-din-statele-unite-le-cere-enoriasilor-sa-i-cumpere-avion-de-lux_208312.html#ixzz3V42iBeEd
  Asadar de ce sintem surprinsi de spectacolele care apar ?
  Lumea este atrasa si astfel sponsorizeaza;

  Asadar mai sintesurprinsi? Lumea de azi are nevoie mare mai mult de spectacol deact de Domnul Isus ….Asa a fost si pe timpul Domnului Isus ,dar azi acesti actori (fiindca nu le putem zice slujitori) sint foarte complexi si se folosesc astfel de cei din jur…
  Totusi cati din cei prezenti deschid ochii si nu se lasa atrasi si nu devin robii lor?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s