Apocalipsa: un ALT exerciţiu de imaginaţie


Ierusalimul a fost asediat și cucerit de cîteva ori. A fost jefuit. În final i s-au demolat și zidurile. Templul i s-a demolat nu o dată. De două ori. Evreii au crezut că vine sfîrșitul lumii. Cum să rămînă fără preoți? De neimaginat. E ca și cum ai rămîne fără Dumnezeu. Cu toate astea…

Au fost vînduți, au fost omorîți. Au rămas fără țară și fără nație. Dar au continuat să existe.

În prezent unii creștini nu își închipuie cum se poate trăi într-o lume în care ți se aplică legea. Să-i întrebe pe creștinii din țările musulmane. Acolo creștinii trăiesc cu sharia.

În prezent unii creștini cred că lumea se va sfîrși pentru că realitatea le contrazice convingerile. Blocați într-un sistem de gîndire o dată triumfalist, e greu să accepte schimbări în detrimentul convingerilor lor. Mai repede vine Apocalipsa! Doar că Apocalipsa nu vine cînd vrea Tanda sau Manda. Vine cînd vrea ea. Sau el.

Apocalipsa la purtător e ieftină, dar inutilizabilă. Erzaț sau bai-prădact. E răzbunare personală ambalată într-o îngustă și meschină angoasă religioasă. Ridicată uneori la rang de politică de cult. Sau de credință adevărată. Apropo, ați mai recitit cartea sau vă mulțumiți cu filmul?

Din fericire, repet, din fericire, creștinismul se plătește, nu se cumpără. Pentru că în final, în lipsa semnului fiarei, nimic nu se va putea cumpăra sau vinde. Cu toate acestea creștinismul și doar creștinismul s-a plătit și se va plăti cu sînge. În ultimă instanță cu sîngele personal. Transfuziile n-au valoare. Cine știe, martorii lui Jehova poate au dreptate să nu accepte transfuzii.

Apocalipsa financiară sau apocalipsa albă va fi urmată de apocalipsa roșie. Sîngele va ajunge pînă la zăbala cailor. Mulți vor fi botezați în sînge atunci, dar fără folos.

Și cînd se va crede că totul este pierdut, cineva, ceva va interveni. Că altfel nu ar fi Apocalipsă. Sau descoperire.

Acesta este doar un exercițiu. Nu este the real thing. Tratați-l ca atare.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s