Sistemul și anti-sistemul


Dacă ar fi să ne încurcăm cu arheologia sistemului sau sistemelor, putem să o luăm de mai dinaintea lui Adam. Probabil că Lucifer a avut o răbufnire anti-sistem. Nu am luat-o în considerare pe Eva din mai multe considerente: era soția sau concubina lui Adam, că n-au fost nici la templu, nici la sfat, nu și-au făcut jurăminte și nici nu au înconjurat de trei ori pomul. Și mai ales pentru că pentru unii și unele femeia e anti-sistem încă de la asocierea cromozomilor. Zic gurile rele. Pentru toți ceilalți femeia este asociata bărbatului sau invers, în sistemul lor asamblat.

Dacă ar fi s-o iau mai aproape de noi, Ioan ce avea hoby-ul scufundării în ape curgătoare, era un anti-sistematic feroce. Irod avea cu el o relație love-hate, dar tot femeile l-au lăsat și pe el fără cap. Acum alții s-au lăsat molipsiți de această practică. E de mirare că moda s-a extins? Oare au femeile vreun amestec?

Asta fiind introducerea, trebuie să mărturisesc că aveam în gînd un titlu mai interesant de genul holi crap serele punct ro sau cum să aranjezi apele ca să-ți iasă pe vecie…

Oare la ce mă refer? Unde bat?

(În primul rînd vreau să-mi cer scuze la toți cititorii actuali și viitori care fac parte din sistem și sunt fericiți de săraci cu duhul. În sinceritatea lor nu văd sistemul și nici sforile ce trag spuza pe turte. Ei nu vor fi reacționat la chemarea lui Ioan că erau încredințați de sistem că sunt bine-mersi. Să iasă la periculosul ăla? Dacă nu le-au spus mai-marii lor? Ioan ăsta doar critică. De ce exagerează? De ce nu promovează pacea? Uite cum e îmbrăcat! Uite cum e tuns! Uite ce bagă-n gură! Uite ce cuvinte-i ies din gură! Clar are o problemă cu autoritatea! O să aibă autoritățile grijă de el! Și au avut. Chiar așa. Au-to-ri-tă-ți-le!!! Și bineînțeles copiii lor dănțuitori.)

Cineva a pus pe net un post despre copiii puternicilor corupți ai zilei. Cum corupții își educă copiii la școli în străinătate. Și cum se trag sforile pentru să capete experiență în anumite poziții. După care sar în alte poziții influente, de conducere. Și uite așa, cromozomii corupților ce ne-au condus ieri, ne vor conduce și mîine și în vecii vecilor.

Sistemul a evoluat? Nu. S-a ajuns la neo-dinastii, la familii de politicieni ce lasă moștenire scaunul pentru un posterior nobil și sfînt. Zic unii că sfînt înseamnă pus deoparte. Pentru cine și pentru ce?

Foștii comuniști și-au schimbat părul, dar năravul ba. Vă mai aduceți aminte refrenul Căpitane nu fii trist, Garda merge înainte prin partidul Comunist? Sistemul și anti-sistemul cad la învoială. Sistemul moare, dar renaște în anti-sistem.

La fel cu foștii turnători din biserici. Cei ce și-au luat angajamente (dar nu au colaborat, nu au dat note informative, nu au făcut nimic). Cei ce au studiat în străinătate ca prin minune. Cei au ocupat poziții importante și nici prin vis nu le-a trecut să fie contra sistemului. Azi sunt în frunte. Se promovează pe ei și pe copiii lor.

Și dacă nu le faci jocul ești interzis. Știți că recent cultul baptist a dat o circulară prin care se cere baptiștilor să nu mai asculte postul de radio Alt FM? Cineva a turnat. Probabil că Iuda. Pe cîți bani? Se spune că s-ar fi cerut o normă întreagă la radio. Fugi d-aici! Păi nu s-a sinucis Iuda? Ăsta nu.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s