Înșelătorie Emag?


Am un prieten ce este uimit de cît de prompt și corect este Emag-ul. Așa ca mi-am comandat și eu un telefon la ei. Nu era bai că era HTC, zgîriat și resigilat. Nu mă uit la aspect, mă uit la performanțe. Zis și făcut.

Am primit rapid telefonul. Era alt stil decît Samsungul meu de patru ani a cărui bateria ținea poate o zi. Cînd să mă obișnuiesc cu el constat că bateria se topește. Adică nu ține peste 15 ore de convorbiri sau peste 400 pe stand by. Și decid să îl returnez. L-am curățat, l-am readus la setările inițiale și l-am pus în cutia lui. Nici n-am observat că inițial avea căști și mi l-au livrat fără. Noroc cu factura…

Îl returnez la poștă, că e punct Emag. Pe sit îmi spun că l-au primit și că îl vor evalua. Am pus și un card sa primesc mai ușor banii.

Apoi pe cînd bîntui prin Milano și vreau să folosesc cardul Revolut, îmi instalez aplicația Revolut, dau să accesez cardul cu parola mea. Nu se poate. Că cică mi-am schimbat telefonul și nu sunt eu. Ei zic că îmi trimit un cod pe mail și am 50 de secunde să îl introduc. Cum să introduci un cod ce îți intră pe mail pe același telefon??? Cine știe, se poate, doar ca ei nu mi-au trimis nici un cod. De trei ori degeaba.

Și eu care speram să îmi văd banii de la Emag. Cum tot intram pe yahoo, observ ca am primit un mail de la Emag: dragă cutărica, am încercat să te contactăm pe numărul ăsta de telefon (ce nu îl mai foloseam de un an și care nu mai exista în contul meu sau pe documentul de trimitere a pachetului) și îți comunicăm că produsul prezintă zgîrieturi, urme de folosire, resigilare, etc. și echipa tehnică zice pas, așa că ți l-am trimis înapoi. I beg your pardon!? Adică eu îl primesc resigilat, folosit, zgîriat, făra cască, cu bateria varză și tot eu sunt de vină???

Fac reclamație marți 19.11. Nimic. Mă întreabă, sugestia supervizorului, dacă l-am pus pe setările inițiale și că se gîndesc. Ce să vezi, joi seara dau peste pachetul de la Emag la mine acasă. Cu numărul de telefon greșit. L-a luat vecinul și i l-a dat fiului meu. Doar că pe pachet zicea cu deschidere la primire….

Deci joi 21, la orele 23 încerc din nou. Dar ce observ pe contul meu Emag? Nu mai apar mențiunile produs resigilat, zgîriat, folosit. Noroc că am prevăzut așa ceva și am făcut capturi de ecran. Plus factura ce menționează exact ce am primit: Telefon mobil HTC U Play, 32GB, 4G, Brilliant
Black [Produs Resigilat – stare : Produs cu urme
de folosire si zgarieturi, cu ambalajul original
deschis si deteriorat, se livreaza doar impreuna cu
incarcator si cablu USB]
[RSGEMAG3547954X_HTC U Play SS Black]

Emag falsifică conturile clienților? Adică dovezile? Nu sună bine!

Ei, domnul de la Emag, Gabi, zice că datele inițiale apar pe situl lor și că numărul de telefon e tot vechi. Nu și la mine. Ei ăsta da mister!

Gabi mă întreaba ce vreu și că face sesizare și mîine, adică azi, primesc mail. N-am primit. Sun. O tanti. În final după ce mă ține vreo 20 de minute și deși îi spun toata tărășenia, îmi spune – pe scurt – că n-am decît să rămîn cu paguba. Dacă nu mai am altceva, la revedere.

Deci să recapitulăm: telefon zgîriat pe sit și de aceea ieftinit. Ei nu îmi dau căștile ce apar pe situl lor, iar bateria telefonului este varză. Ei dau vina pe mine pentru starea produsului și nu vor să dialogheze.

OK.

Pe 17.11 i-am scris tipului ce mi-a re-trimis telefonul că-i mulțumesc de țeapă încă că un client mulțumit aduce încă unul, iar unul nemulțumit ia 10. Sper să fac asta!

Facebook. În curs. Blog. Așișderea.

Ultimilor doi angajați ai Emag le-am spus că mă voi adresa și justiției și îl voi cita personal pe dl Cristian Dinu la Lipova unde va trebui să fie prezent. Că voi sesiza managementul Emag și că vom ajunge în justiție. Nu e vorba de bani, e vorba de înșelătorie!

Timp am. Bani nu trebuie așa mulți. Distracție va fi cît cuprinde. Am făcut

1. ANPC reclamație.

Luni:

2. Presă/TV

Urmează daca nu se rezolva prin ANPC

3. Justiție.

Ce bine va da în ajun de Crăciun un scandal din ăsta cu un pensionar bolnav de cancer înșelat de o mare companie ce face milioane!!! Mă duc să mă tund. Mă pregătesc pentru șou!

PRIMA IMAGINE COMANDA INITIALA

CAPTURA ECRAN CONT PERSONAL EMAG FARA DATELE INITIALE ALE PRODUSULUI. INDIFERENT PE CE DAU CLICK NU MAI APAR.

ACELASI CONT EMAG CU TELEFONUL, FARA DATELE ORIGINALE

MAILUL DE LA EMAG CU SENTINTA IN LIPSA:

From: Info eMAG info@emag.ro
To: alexandru_nadaban@yahoo.co.uk alexandru_nadaban@yahoo.co.uk
Sent: Saturday, 16 November 2019, 14:53:19 EET
Subject: 07192247
Buna ziua,
Am incercat sa va contactam telefonic pe numarul 0724771002, insa fara succes. va informez ca raspunsul cererii de retur #3803286 se mentine a fi unul negativ.
In urma evaluarii produsului Telefon mobil HTC U Play, 32GB, 4G, Brilliant Black de catre echipa tehnica, s-au constatat urme de uzura si carcasa telefonului deteriorata.
Conform politici de retur produsele trebuiesc inapoiate in aceeasi stare in care au fost expediate. In cazul in care produsul prezinta defecte la livrare sau considerati ca ati primit un produ deteriorat/resigilat aveti posiblitatea de a refuza coletul la livrare( daca defectul este sesizat in momentul in care se deschide coletul la livrare, conform facilitatii oferite). Pentru cazurile in care produsul nu a fost verificat la livrate avem un termen de 48h in care ne puteti comunica defectul produsului primit.
Produsul urmeaza sa fie expediat prin Fan Courier.
O zi frumoasa
Cristian Dinu
ref:_00D0Y2IYwU._5002X2cP5AB

Și iată FACTURA CE ESTE PE SITUL EMAG SI ACUM SI PE CARE LEGAL NU O POT MODIFICA, CEA MAI BUNA DOVADA:

PS. Aproape imediat după ce această postare a apărut aproape concomitent cu reclamația on-line la ANPC am fost contactat de Serviciul Clienți Emag si am fost informat c ei considera ca am dreptate si voi primi banii înapoi. Ieri 04.12.2019 au intrat banii în cont. Nu am fost contactat de cineva de la ANPC de cînd am depus reclamația, nu am primit un număr, un mail, altceva. dar am observat că la referenții vizualizărilor pe blog a apărut http://portal.klarmedia.com/article.php?i=F49C6930DC72192E66D58E42B6E08BDD68463566&c=718&l=1 care direcționa spre blogul si articolul de față. A meritat!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s