Apocalipticieni din toate confesiunile, uniți-vă sau… Scaunul de domnie a lui Satan?


Prin anii 80 a apărut o cărticică de senzație. Nu-i mai țin minte titlul, dar asta n-are prea mare importanță. Autor? Un oarecare Ionescu (Nicolae?). Evident că era o carte ‘introdusă’, adică trecută ilegal peste graniță. Să nu fi aflat Securitatea de ea? De ce? Pentru că:
Cartea pretindea că acel altar al Satanei din Pergam menționat în Cartea apocalipsei a fost mutat de nemți în Germania, că ascensiunea lui Hitler și a Germaniei naziste avea legătură cu altarul. Apoi că sovieticii ce au cucerit Berlinul au luat altarul și l-au dus în subsolul Kremlinului unde un anumit număr (specificat de autor) de preoți ai Satanei făceau slujbe în beneficiul Uniunii Sovietice. Așadar concluzia era că sistemul sovietic, comunist, era malefic, satanist. Brrr!
De parcă noi nu știam de canal, închisorile comuniste, de Securitate, etc.
Mai apoi am aflat, nu știu dacă e adevărat, că autorul era Richard Wurmbrand. Printre cărțile scrise de el se află si una cu titlul Marx și Satan. Interesant. Ar trebui comparata cu cea a lui ‘Ionescu’. De unde avea autorul, oricare ar fi fost el, informațiile? Cine a pătruns în subsolul Kremlinului? Presupun că nimeni. Dar misterul trebuia cumva amplificat: nimeni din România nu putea verifica senzaționala informație. Ce era transmisă din gură-n gură printre ‘ai noștri.’ Sau conspirativ prin cărticica de cîțiva centimetri. Așa s-a sădit una dintre semințele conspirațiilor ascunse temeinic.
Argumentele logice n-au contat. Sau poate explicațiile inspirate din mediul creștin au contat mai mult. Care să fi fost legătura dintre altar și Hitler? Ocultismul. Care să fi fost legătura dintre ridicarea lui Hitler și distrugerea Germaniei naziste? Ei, Satana e mincinos: l-a ridicat ca să-l distrugă și să omoare milioane de oameni. Istorie, ceva? Nu contează. Contează ce credem, ce este dedesubt. Informația veridică este ascunsă, secretă. Nu trebuie să crezi datele istorice, ci ce este în spatele lor. Este ca o scriere secretă. Nu ce scrie contează, ci ce este ascuns printre rînduri.
Ciudat! Nu cumva ăștia sunt cei care interpretează LITERAL Scriptura? Dar ei cred că așa ne învață apocalipsa. Poate apocalipsele, nu Apocalipsa, bre!
Asta-mi trecea de dimineață prin minte. Și-am căutat pe net subiectul. Ce mi-a răsărit: https://vesteabuna.wordpress.com/2017/01/21/scaunul-de-domnie-al-satanei/ . Un site plin de profeții, de pro-Israel și iar de profeții claie peste grămadă de genul:
“Coronavirus, explicații profetice, duminică 22 martie 2020
De ce au venit aceste lucruri?   min 1:10
Ar trebui să fim în duhul profeților     min 1:27
Evreii sunt martorii lui Dumnezeu, ne uităm la ei  min 2:20
Evreii trăiesc acum al doilea exod   min 3:48
Există un paralelism între primul exod din Egipt și exodul de acum       min 4:03
Acum trăim o vreme în care evreii sunt fugăriți din Europa       min 5:16
Cele 10 urgii ale Egiptului     min 6:00
Îngerul Domnului este reprezentat printr-o epidemie      min 9:30
Dumnezeu îi scoate pe evrei din diaspora prin urgii   min 10:31
Sionismul   min 11:42
Dumnezeu își varsă urgia peste locurile unde sunt evrei
ca să îi facă să plece spre Israel   min 12:10
Trei feluri de urgii: sabie, foamete și epidemii   min 13:20
Cum îi va scoate Dumnezeu pe evrei din America?
…nu cumva prin epidemii? ultima urgie    min 14:25
3 categorii de oameni în lume: evreii, Adunarea și popoarele  min 16:30
Ce e de făcut? „Pocăiește-te dar…”  min 17:30
Trebuie să vestim tuturor că Dumnezeu
adună pe Israel înapoi   min 19:28
Să priviți profețiile cu toată seriozitatea   min 20:55
Nu știu cum va infuența această epidemie Aliyah
dar va continua  min 23:00
Noi suntem cele dintâi roade, nu evreii”
Cum să caracterizezi toate astea? De-a valma!
Nu sunt sionist, nici declarat contra Israel, dar așa talmeș-balmeș senzaționist n-am citit de mult. Că încerc să mă protejez de pandemia senzaționisto-apocaliptică. Și ce mai citesc pe articolul citat sus? Că altarul din Pergam al Satanei era a lui Zeus, de fapt și că a servit drept inspirație pentru tribuna stadionului din Munchen unde-și ținea Hitler discursurile importante. Nimic, da NIMIC despre Uniunea Sovietică, Kremlin sau alte influențe comuniste. Păi dacă a dispărut… Că doar nu e de actualitate.
Cu toate că de fapt – ATENȚIE! – altarul conservat de teama bombardamentelor aliate, a fost dus după căderea Berlinului la Leningrad – nu la Moscova – la Muzeul Ermitaj, apoi retrocedat Republicii Democrate Germane, adică Germaniei comuniste, în 1959, unde a fost expus.
În plus, imaginile altarului, de fapt un portic sau o colonadă de vreo 30 de metri, nu putea să încapă în subsolul Kremlinului. Cu toate că situri ortodoxe pretind că sub Kremlin s-ar găsi o sală uriașă, cu o bibliotecă gigantică unde se află toate secretele lumii acesteia. Nu știau Petrus Antonius Solaris și Marcus Ruffus, arhitecții italieni ce l-au proiectat de chestia asta, că ar fi cerut mai mulți bani… Dar numai megalomania sovietică de factură ortodoxă putea visa la ceva ca și gigantica catedrală a armatei cu icoane militare și dictatoriale. Crimei de stat i se poate închina o catedrală. Numai în Rusia? O sala gigantica sub Kremlin e nimica toată. Intră și altarul acolo. Doar să ne hotărîm: e loc pentru Satana sub Kremlin sau facem catedrale militare ortodoxe?
Ei, și cireașa de pe tort, a articolului pomenit, în lipsa URSS-ului, cin-să fie, cin-să fie? Cine poate sa-l ia pe Satana-n brațe? Nici mai mult, nici mai puțin decît Obama. Tribuna de la care vorbea Obama era inspirată de altarul lui Zeus, alias Satana, domnul lui Hitler, al (Biroului Politic al) URSS-ului și acum a lui Obama. Probabil pentru că e negru, democrat și ‘musulman’. Altceva? Nimic. Doar ca pămîntul e plat, avioanele împrăștie substanțe să ne omoare sau să protejeze Europa bogaților de efectul de seră – încă nu s-a ajuns la un acord – reptilienii pîndesc, meteoriți gigantici ne amenință și Dumnezeu nu face nimic. Ne-a abandonat Satanei și amenințărilor de tot felul. Dar pandemia e de la El!
Apocalipticieni din toate confesiunile uniți-vă sau… coronavirusați-vă!
PS Știți cine a cerut înapoi altarul? NU? Turcia!!!

3 comentarii la “Apocalipticieni din toate confesiunile, uniți-vă sau… Scaunul de domnie a lui Satan?

  1. Este scris ca toate acestea trebuie sa se întâmple este Voia Stapinului nostru Dumnezeu si așa va fi Eu nu m-a speri sa nu va speriați nici voi Planul Lui Dumnezeu va merge pina la final

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s